Biraz önce siyah 2008 ibiza tdi style baktım, araba sözde 147000 de...fiyatı da 26500 yazmış, ben de aklımca 2 lira aşağısına, temizse alırım hesabı yapıyorum.
Adam telefonda
-''araba başında pazarlık olur tabii ki'' deyince arkadaşla gittik, 23 yaşında olduğunu iddia eden, sakal, saç birbirine karışık, en az 120 kg lik genç bir adam geldi...
tokalaştık, incelemeye başladık...
adam tam piyasa ağzıyla konuşuyor, gözler fıldır fıldır...şirketi varmış bu yaşta ki üniversitede öğrenci olduğunu da araya soktu.
-''sol tarafta 4, sağ tarafta 1 boya'' olduğunu söyledi ama ben tam tersini söyledim...adam birden bozulup,
-''hadi benim kaportacıya gidelim, baksın'' deyip, atladı arabaya..
Ümitköy galleria önünden bir kalkış yaptı ki, zaten o an araba bende bitti, biz de arkadaşın fabiayla arkasından...tabii yetişmek ne mümkün??yolda en az 80 100 sağ sol, makas, ne varsa yaptı...
Telefonla falan neyse konuşup, yetişip, şaşmazda kaportacısına vardık... (saat 18:30 civarı)
Kaportacı, sanki başka işi yokmuş da bizi bekliyormuş gibi (?) başladı meslek lisesi hocası gibi kaporta, boya sistemini anlatmaya...cihazla arabanın her yerini, sanki ilk defa görüyormuş gibi ölçmeye başladı...
Sonrasında satıcının söylediğinden daha az (?) boya çıkmaz mı???
Satıcı ''bakın , dediğimden de az boyası var, bir de arabayı kötülemeye, fiyat çekmeye çalışıyorsunuz'' dedi...
ben zaten o kalkış ve gidişten sonra arabadan soğumama rağmen ''hemşerim, arabanı beğendim, madem ki vurukları da bu kadar az, sen son fiyatını söyle de el sıkışalım diye ayak yaptım, tepkisini ölçmek için...
bizim şişko genç , suratı asarak
-''son fiyat aabi, düşmem'' demez mi?
-''Hani pazarlık vardı araba başında?'' dedim,
şişko:
-''sen lafıma güvenmedin, arabanın ıcığına cıcığına baktın, beni şaşmaza kadar getirdin'' demez mi??
-''Be yeğenim, ben baktıralım dedim mi sana??sen bastın geldin, biz de peşinden'' dedim,
-''ayrıca daha 5 dakika önce tanıştığım adamın lafına güvenmek de neyin nesi? ben sana, sen bana niye güvensin?''
kaportacı da arkadaşı, belli, ondan taraf laflıyor, birazdan exper parası istese şaşırmayacağım...
Cin olmadan adam çarpacak saftirik şark kurnazları...siz giderken biz dönmüş, çay içiyorduk bee, zamanında evlensem sizden büyük bebelerim olurdu ...
neyse şişko genç ''son rakam'' deyince ve de ortam gerilince ''hayırlı işler'' diyip, çıktık....
Anafikir; ne kadar ruh hastası adam var memlekette, biri artis, diğeri, alıngan...
adamı kafakola getirip, hurdaları böyle kakalıyorlar vatandaşa...dolandırıcılığın bir türlüsü...