Yığılma benim aracımda da yaklaşık 6-7 aydır var daha önce böyle bir sorun yoktu. Özellikle yokuşta oluyor 2. ve nadiren 3. viteste oluyor.
Önceleri bende vites değişirken sarsıntı oluyor diye düşünüp DSG arızası sebebiyle servise çok gittim geldim fakat şimdi anladımki o anda vites değişmiyor bazen 2-3 sn. sonra veya öncesinde vites değiştiği için vites değişmesi sancılı oluyor zannediyordum. Şimdi viteste hiçbir değişiklik yok iken bu sarsıntının yaşandığını gözlemledim.
Serviste bu konuda destek almak çok zor diye düşünüyorum çünkü her zaman yaşanan bir sorun değil.
Genelde usta sürerken yaşansa da sıralama şu şekilde ilerliyor;
- Cihaza takalım bakalım (cihaz herhangi bir hata göstermez)...
- Yakıtı bi değiştirin sonra tekrar gelin bakalım...
- Bu araçlar otomatik ama içerde aslında manuel bir sistem var hani nasıl düz vites arabada ayağını gazdan çekersin bir yığılma olur işte bunlarda aynı şey aslında...
Bu sorunla ilgili belki başlıktada olduğu gibi DSG üzerine yoğunlaşıyoruz hep çok arabadan anlamam ama sorun tamamen DSG den bağımsız yakıt besleme veya motor ile olabilir. Tüm VAG grubunda serviste DSG ile başlayan cümleler kurulduğunda genelde servis savunma mekanizması işleme giriyor. Yeni nesil DSG lerde sorun olmadığı belirtiliyor. Bu problemide DSG ile alakalı düşündüğümüzden servisin dikkatini sorunun asıl kaynağına yöneltemiyor olabiliriz.
Bu arada bazı arkadaşlar hala motor freni, vites küçültme vs. yazmış evet doğrudur böyle bir kavramda var ancak bu sorun motor freni, devir düşürme vs. ile ilgili değil. Çünkü o anda viteste herhangi bir değişiklik veya gazdan ayağı çekip motora yüklenme gibi bir durum yaşanmıyor.
Konuyu okuyana kadar normaldir diyip üstüne çok düşmemiştim ancak bu kadar kişide olduğunu görünce ve genelde daha önce hiç olmayıp 10.000 km. üstünde çıkınca bir problem olduğu aşikar. Bakım için gittiğimde serviste bu konuyu dile getireceğim.