Arkadaşlar 2013 fabia 1.2 Htp almayı düşünüyorum motor çekişi nasıldır? Motor sesi yüksek diyorlar ne oranda doğrudur? Lpg atsak motor verimi düşermi ? Yardımcı olursanız sevinirim ..
10 sene benzinli HTP kullandım.
Çekişi sınıfına göre çok iyi, tüketimi, yumuşak kullanımda bir çok LPG li arabadan daha düşüktür.
klima devredeyken varlığını belirgin olarak hissttirir, devirli kullanırsanız klimayla normal gider tabii...Buna oranla tüketimi de artar.
yokuşlarda da devirli kullanırsanız arabada 4-5 kişi varken de adamı rezil etmez, ama düşük devirle sararsanız yokuşa, kalırsınız, 1. vites anca çıkar.
Bu motora LPG uyumludur ama sorunsuz, arızasız, kafa rahat binmeniz için önermem, 10 senelik kullanımda her sene yağ-filtre bakımı dışında servis, sanayi, usta yüzü görmedim.
Motoru 3 silindirli olduğundan ve de trigeri kayışlı değil, zincirli olduğundan düşük devirde motor sesli çalışır, yüksek devirde güzel bir homurtusu vardır.
Mesela benim fabia LPG li olsaydı -kesinlikle- 2-3 ayda bir lpg filtresi, ayarı, kalibrasyonu, arızası, bobini, bujisi bitmeyecekti. (Çevremdeki bolca kullanıcısından biliyorum)
İlla LPG ile kullanmak isterseniz HTP önermem, ''1.4 alın'' derim.