škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

LPG'li araclarınızda LPG'ye özel buji mi kullanıyorsunuz?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba sevgili arkadaşlar. Son değişiminden bu yana 40 bin km geçmiş olan ve bunun son 25 bin km.sini LPG'de çalışarak geçiren bujilerimi yarin değiştirmek istiyorum. Şu anda kullandığım bujiler, dört tırnaklı Bosch marka super serisi. Yukarıda belirttiğim gibi, LPG' li olarakta, LPG'siz olarakta uzun km.ler boyunca kullandım ve hiç sorun yaşamadim. Sizce bu değişimde, LPG için üretilmiş bir buji mi, şu anda kullandığım bujiyi mi yoksa 1.4 bbz kodlu motorlarda fabrikanın kullandığı uç tırnaklı ngk bujileri mi kullanmaliyim? Yanıtlar için şimdiden sağolun. (Telefondan yazıyorum, arama özelliğini kullanmama izin vermedi ne yazik ki. Nedenini bilemiyorum)

Çevrimdışı veracocha

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Orjinal ngk 3 tırnaklı takın , tek tırnaklı takarsanız tüm gaz ayarını başta yaptırmanız gerekir ... , fabrikasyon neyse onu takın

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Yanıtınız için sagolun. Beni bu konuda soru sormaya yönelten durum, LPG'ye özel bujilerin üretiliyor olması. Bu bujiler kayda değer yarar sağlayan ve araca da uyumlu bir ürün olmalılar ki üretilip, öneriliyorlar diye düşünüyorum. Elbette satış mantığıyla söylenen sözler de olabilir bunlar :)

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustklc;504800
orjinalden şaşmayın

O zaman lpg'ye hiç bulaşmamak gerek abi:)

Çevrimdışı BuuRa

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
ngk nın lpg bujisi var aynı şekilde 3 tırnaklı ben bir daha ki bakıma ondan alıcam ngk nın sitesinden bakabilirsiniz.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;504831
O zaman lpg'ye hiç bulaşmamak gerek abi:)

Lpg olayina karsiyim zaten.  En sorunsuzu en gec 6 ayda bir sorun yaşıyor.

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustklc;504881
Lpg olayina karsiyim zaten.  En sorunsuzu en gec 6 ayda bir sorun yaşıyor.

Hocam en yakın arkadaşlarımın lpg li araçları var.İnanın taktırdığından beri lpg'ye ellemeyen bile var.İş düzgün ustada bitiyor.Biraz kullanım birazda şans.Ama tabi kötü yönleri de yok değil.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: BuuRa;504866
ngk nın lpg bujisi var aynı şekilde 3 tırnaklı ben bir daha ki bakıma ondan alıcam ngk nın sitesinden bakabilirsiniz.
Ben de ngk'nin sitesinden bakıp lpg bujisi bulmaya calistim. Ancak motor kodunu seçip aradığım zaman, karşıma 1496 kodlu, fotoğrafı olmayan bir seçenek çıkıyor. Bu kod numarasını internetten arattığım zaman da, tek tırnaklı bir buji olduğunu görüyorum. Benim aracının motor kodu BBZ. Siz nasıl buldunuz üç tırnaklı LPG bujisini?
« Son Düzenleme: 28 Mart 2015, 10:22:17 Gönderen: kor_ay »

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;504883
Hocam en yakın arkadaşlarımın lpg li araçları var.İnanın taktırdığından beri lpg'ye ellemeyen bile var.İş düzgün ustada bitiyor.Biraz kullanım birazda şans.Ama tabi kötü yönleri de yok değil.
Kesinlikle dediğimiz gibi, ürünün kalitesi kadar, montajı yapan kişinin becerisi ve bilgisi de çok önemli.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Evet arkadaşlar. Bugün aracın bujilerini değiştirdim. Bağlantısını vereceğim sayfadan bakarak bu bujiyi aldım. İlk buji değişimi sırasında araçtan üç tırnaklı ngk marka buji çıktığını da biliyorum. Yalnız, bujileri değiştirmek için servise gittiğimde servisteki arkadaş, kesin bir biçimde bu bujilerin orijinal buji olmadığını söyledi. Sayfayı gösterdim, ilk değişimde de içinden bu çıktı dedim, yok... ısrar ediyor bunlar değil diye. Tek tırnaklı bosch marka bir buji gösterdi ve orijinal olanlar bu dedi. Kod numarasına bakmadım. Ben de emin olduğum için bir süre iddialaştık ve kendi götürdüğüm üç tırnaklı ngk'ları taktırdım. Tabi aklımda soru işaretleri kalmadı da değil :) Sayfa açık bir biçimde bu bujiyi gösteriyor. Ben de ilk değişimde bu bujilerin çıktığını biliyorum. (aracı sıfır km. aldım) Size sorum şu olacak; Siz de BBZ kodlu aracınızın ilk değişimde hangi buji çıktığına tanık oldunuz mu? Ya da, hangi bujinin orijinal olduğunu söyleyebilecek bir arkadaşımız var mı?
(Olay herhangi bir serviste değil, Bosch Car Servis'te gerçekleşti. sürekli müşterisiyim. Dolayısıyla söylediği aklıma takıldı.)

http://www.ngk.de/nc/tr/ueruen-bulma-araci/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/SKODA/FABIA%25201/BKUR6ET-10/18369/

Çevrimdışı veracocha

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kor_ay;504955
Evet arkadaşlar. Bugün aracın bujilerini değiştirdim. Bağlantısını vereceğim sayfadan bakarak bu bujiyi aldım. İlk buji değişimi sırasında araçtan üç tırnaklı ngk marka buji çıktığını da biliyorum. Yalnız, bujileri değiştirmek için servise gittiğimde servisteki arkadaş, kesin bir biçimde bu bujilerin orijinal buji olmadığını söyledi. Sayfayı gösterdim, ilk değişimde de içinden bu çıktı dedim, yok... ısrar ediyor bunlar değil diye. Tek tırnaklı bosch marka bir buji gösterdi ve orijinal olanlar bu dedi. Kod numarasına bakmadım. Ben de emin olduğum için bir süre iddialaştık ve kendi götürdüğüm üç tırnaklı ngk'ları taktırdım. Tabi aklımda soru işaretleri kalmadı da değil :) Sayfa açık bir biçimde bu bujiyi gösteriyor. Ben de ilk değişimde bu bujilerin çıktığını biliyorum. (aracı sıfır km. aldım) Size sorum şu olacak; Siz de BBZ kodlu aracınızın ilk değişimde hangi buji çıktığına tanık oldunuz mu? Ya da, hangi bujinin orijinal olduğunu söyleyebilecek bir arkadaşımız var mı?
(Olay herhangi bir serviste değil, Bosch Car Servis'te gerçekleşti. sürekli müşterisiyim. Dolayısıyla söylediği aklıma takıldı.)

http://www.ngk.de/nc/tr/ueruen-bulma-araci/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/SKODA/FABIA%25201/BKUR6ET-10/18369/

yanlış biliyor o adam olurmu abicim orjinali 3 tırnaklı boşver iyi yapmışsın sen

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
üç tırnaklı ngk bujileri nereden temin ettiniz bende de 30000 km oldu değiştireli.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: biHEmta;505031
üç tırnaklı ngk bujileri nereden temin ettiniz bende de 30000 km oldu değiştireli.
Ankara ngk bayi diye arattim ve çıkan sonuçlardan bana yakin olan bir işyerini aradım. Ellerinde de son bir takim kalmis. Oradan gidip aldım. 45 TL. Kod numarası BKUR6ET-10