škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Soğutma Sıvısı

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı octavia41

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Merhabalar,
Bugün kaputu açıp sağına soluna bakarken dikkatimi çekti, motor soğutma sıvısı min çizgisinin birkaç mm altında görünüyor. Motor soğuk iken kontrol ettim. Aracım 1.2 TSI DSG ve henüz 2 aylık 1300 km'de. Eksiltme mi olmuş yoksa zaten bu kadar mı doldurulmuştu bilemiyorum. Şimdi sırf bunun için servise gitmeye gerek var mı yoksa kendim biraz ekleyeyim mi bilemedim.

Çevrimdışı skodaizm

• Ormareşal
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Normalin altında. Siz ilave etmeyin. Araç zaten garantide; bırakın servis sebebini bulsun ve sorunu halletsin. Su değil, soğutma sıvısı ilave etsinler.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Direk servise affetmeyin bununda fotografini gosterin

Çevrimdışı egeadam

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
muhtelemen servis sıvıyı tamamlayıp sorun tekrar ederse gel diyecektir.

Çevrimdışı etms

• Platonik ST Üyesi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benzer bir durumu kendi aracımda farkettim, öncelikle seviyeyi çizip 1 hafta kadar kontrol ettim, eksilme yaptı, biraz ekledim; tekrarında ışık yanınca servise götürdüm. Devirdaim pompasında kaçak varmış, garantiden değişti. Normalde direk götürmek daha sağlıklı ama, sürekli kullanımda olan bir arabayı servise bırakınca en az 1 gün bağlı kalıyorsunuz, bakım da yakın olduğu için takipte kalmayı tercih etmiştim ben.

Çevrimdışı octavia41

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bugün servise gittim, dediğiniz gibi sıvıyı tamamladılar. Kontrol ettik bir sorun görünmüyor, hava yapmış dediler. Sanırım bir süre takipte olmakta fayda var, bakalım eksiltme yapacak mı?

Çevrimdışı ayaman

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
O normal bir durum ben de ilk aldığımda aynı şeyi uaşadım servise götürdüm genleşmeden dolayı oluyor zaten bir sefer su eklerler bşr daha da sıkıntı yaşamazsın. Normal bir durum

Çevrimdışı octavia41

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bize yine servis yolu gözüktü. 15 gün önce servise gittiğimde max çizgisinin nerdeyse 1 cm üzerine kadar antifiriz doldurmuşlardı. Bugün kontrol ettiğimde yine min çizgisinin altında görünüyordu. Sanırım bir yerlerde kaçak var. Yol bilgisayarı neden uyarı vermiyor onu da anlamadım.

Çevrimdışı skodaizm

• Ormareşal
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: octavia41;508375
Bize yine servis yolu gözüktü. 15 gün önce servise gittiğimde max çizgisinin nerdeyse 1 cm üzerine kadar antifiriz doldurmuşlardı. Bugün kontrol ettiğimde yine min çizgisinin altında görünüyordu. Sanırım bir yerlerde kaçak var. Yol bilgisayarı neden uyarı vermiyor onu da anlamadım.

İlk gittiğinizde soğutma sıvısını tamamladıklarında herhangi bir kayıt veya servis belgesi düzenledilerse; tekrar gittiğinizde bunu gösterin. Eğer kayıt tutulmadı ise  eskiden ve yeni  gittiğinizde sıvı eksilmesini muhakkak müşteri föyüne yazdırıp kayıt tutturun. Mümkünse İstanbul da olduğunuzdan  doğuş ve yüce gibi ana servislere götürün. Zira bir çok servis   konuyu baştan savma eğiliminde olabilir.
Sebebin bulunması konusunda israrcı olun ve çözümünü isteyin.

Çevrimdışı octavia41

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Aracı aldığım yer olan Avek Otomotiv'e götürdüm. Sanırım kayıt tutmadılar. Yarın yine aynı yere götürüp kayıt tutturup sorunun mutlak tespitini isteyeceğim. Eğer çözmeyip baştan savmaya kalkarlarsa dediğinizi yapıp doğuş veya yüce'nin ana servislerine giderim.

Çevrimdışı kmlglcn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: octavia41;505002
Merhabalar,
Bugün kaputu açıp sağına soluna bakarken dikkatimi çekti, motor soğutma sıvısı min çizgisinin birkaç mm altında görünüyor. Motor soğuk iken kontrol ettim. Aracım 1.2 TSI DSG ve henüz 2 aylık 1300 km'de. Eksiltme mi olmuş yoksa zaten bu kadar mı doldurulmuştu bilemiyorum. Şimdi sırf bunun için servise gitmeye gerek var mı yoksa kendim biraz ekleyeyim mi bilemedim.

sizin aracınızda da su sesi geliyor muydu içeri acaba?benim aracımda su sesi var eksiltme yok ama ben de devirdaimden şüphe ediyorum .Yüce 'de hava yapmıştır dediler..

Çevrimdışı octavia41

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kmlglcn;508392
sizin aracınızda da su sesi geliyor muydu içeri acaba?benim aracımda su sesi var eksiltme yok ama ben de devirdaimden şüphe ediyorum .Yüce 'de hava yapmıştır dediler..
Hayır herhangi bir ses duymadım ben. Aracın altına da bakıyorum herhangi bir akıtma görünmüyor. Kaputu açıp hortumlara falan baktım, görebildiğim heryer tertemiz. Bir yerlerde kaçak var ama çok küçük mikro seviyede sanırım. Çok yavaş eksiltme yapıyor.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Skodaizm'e aynen katılmakla birlikte, kayıt tutmadan baştan savma iş yapan servise tekrar gitmeniz iyi olmuş. Bazı servislerin başlarına kaka kaka doğru dürüst çalışmayı öğretmeliyiz. Yok öyle 25 kuruşa simit :mad:

Çevrimdışı octavia41

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bu sabah servise tekrar gittim. Servis görevlisi geldi baktı, hava yapmıştır, eksiltme olsa yol bilgisayarı uyarı verir dedi. kaputu açtı, motor sıcak iken seviye min-max arasında idi. Soğutma kabının kapağını açtı, fısssss diye bir ses geldi ve soğutma sıvısının seviyesi yukarı doğru yükseldi ve doldu. Ben de kaldım öylece !