Merhaba arkadaşlar.
Aracım 2001 fabia 1.4 68hp lpg'li.
Özet: Kontak açıp bekleyince kırmızı yağ lambası ve 3 bip sesi çıkıyor, fakat kontağı açıp, göstergeler söner sönmez aracı çalıştırınca bir sorun görünmüyor.
Tüm hikaye:
Aracım geçen ay tuvtürk muayenesinde "yağ kaçağı var" gibi bir hafif kusur göstermişlerdi. Muayeneden 1 hafta sonra yolda stop ettim. kontak açılıyor ama marş basmıyordu. Yaptırdım. Göz kırpması problemim de vardı, o da ara sıra yapacak kadar azaldı. Derken 1 hafta sonra uzun yolda mola verdim ve aracı çalıştırıp 10m ilerlediğimde kırmızı yağ uyarı lambası ve 3 bip verdi. Yağı vardı. hararet, çekişten düşme yoktu. benzinlikte baktık falan ama anlamıyoruz. Sürdüm bi 50km daha (bu arada uyarı lambası yanıp sönüyor) ve götürdüm ustaya. Yağ müşürünü değiştirmiş, yağı yenilemiş 10/40, motor contasından sızdırıyor diye onu yenilemiş, zincir değiştirmiş
baya maliyet çıkarıp, güzelce de kazıkladı.
2 hafta sonra, yaşadığım yere geri döndüm ve hiçbir sorun görünmezken yine verdi aynı uyarıyı. Tek farkla: kontağı açıp bekleyince uyarıyı veriyor ama kontağı açıp, göstergeler söner sönmez arabayı çalıştırınca hiçbir uyarı vermiyor. Aradım kazıklayan usta(!)yı, motor çalışırken verirse sorun dedi.
iyi dedim götürdüm başka ustaya. bilgisayar bağladı. yağ ile ilgili bir sorun görünmüyor ama ecu'da bir başka sorun görünüyordu (şu an hatırlamıyorum kodunu). hataları sildi. Düzelmezse getir bakalım iyice dedi. Bir gün sonra sabah çalıştırmaya çalıştım. Biraz zor çalıştı. motor bi sallandı. kapattım. iki gün sonra bu gün çalıştırdım. Hiçbir uyarı yada zor çalışma yaşamadım. mesai çıkışınca bırakacağım ustaya. Bu halde binmek bana acı veriyor. araca vermesin bari.
Uzun oldu biraz ama durumu anlatmadan çözüm aramak sonuç vermiyor. kusura bakmayın.
Var mı böyle bir sorunla karşılaşan? Çözüm bulan? Önerisi olan? Yardımlarınızı bekliyorum. Beni iyice soğuttu fabia. Ne kadar sevsem de ayrılacaz gibi görünüyor.