škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yağ lambası ve 3 bip sesi

ichise · 16 · 13058

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ichise

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar.

Aracım 2001 fabia 1.4 68hp lpg'li.

Özet: Kontak açıp bekleyince kırmızı yağ lambası ve 3 bip sesi çıkıyor, fakat kontağı açıp, göstergeler söner sönmez aracı çalıştırınca bir sorun görünmüyor.

Tüm hikaye:
Aracım geçen ay tuvtürk muayenesinde "yağ kaçağı var" gibi bir hafif kusur göstermişlerdi. Muayeneden 1 hafta sonra yolda stop ettim. kontak açılıyor ama marş basmıyordu. Yaptırdım. Göz kırpması problemim de vardı, o da ara sıra yapacak kadar azaldı. Derken 1 hafta sonra uzun yolda mola verdim ve aracı çalıştırıp 10m ilerlediğimde kırmızı yağ uyarı lambası ve 3 bip verdi. Yağı vardı. hararet, çekişten düşme yoktu. benzinlikte baktık falan ama anlamıyoruz. Sürdüm bi 50km daha (bu arada uyarı lambası yanıp sönüyor) ve götürdüm ustaya. Yağ müşürünü değiştirmiş, yağı yenilemiş 10/40, motor contasından sızdırıyor diye onu yenilemiş, zincir değiştirmiş :D baya maliyet çıkarıp, güzelce de kazıkladı.

2 hafta sonra, yaşadığım yere geri döndüm ve hiçbir sorun görünmezken yine verdi aynı uyarıyı. Tek farkla: kontağı açıp bekleyince uyarıyı veriyor ama kontağı açıp, göstergeler söner sönmez arabayı çalıştırınca hiçbir uyarı vermiyor. Aradım kazıklayan usta(!)yı, motor çalışırken verirse sorun dedi. :) iyi dedim götürdüm başka ustaya. bilgisayar bağladı. yağ ile ilgili bir sorun görünmüyor ama ecu'da bir başka sorun görünüyordu (şu an hatırlamıyorum kodunu). hataları sildi. Düzelmezse getir bakalım iyice dedi. Bir gün sonra sabah çalıştırmaya çalıştım. Biraz zor çalıştı. motor bi sallandı. kapattım. iki gün sonra bu gün çalıştırdım. Hiçbir uyarı yada zor çalışma yaşamadım. mesai çıkışınca bırakacağım ustaya. Bu halde binmek bana acı veriyor. araca vermesin bari. :)

Uzun oldu biraz ama durumu anlatmadan çözüm aramak sonuç vermiyor. kusura bakmayın.

Var mı böyle bir sorunla karşılaşan? Çözüm bulan? Önerisi olan? Yardımlarınızı bekliyorum. Beni iyice soğuttu fabia. Ne kadar sevsem de ayrılacaz gibi görünüyor. :o
« Son Düzenleme: 30 Mart 2015, 10:26:43 Gönderen: ichise »

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com

Çevrimdışı ichise

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
2-3 hafta önce ilk kez problemi yaşadığımda değiştirmişti kazıklayan usta. 2 haftada birşey olmadıysa sağlam sanırım.

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bende yazın aynı sorun yaşadım ama motor çalışmasında bi değişiklik yoktu . kontağı açıp 10-15 saniye bekleyince ikaz veriyordu çalıştırınca veya biraz daha bekleyince duruyordu .hatta forumda da konu açmış video paylaşmıştım.  elektrikçiye gittim muşiri söktü temizledi taktı o an yaptı müşir arızalı dedi sipariş et değiştirelim dedi. ertesi gün yapmadı 1 ay falan yapmadı daha sonra tekrar başladı kış boyu sürdü ama son 2-3 haftadır artık ikaz vermiyor. benim problem kesin müşirden ama sizinkinde motorda bi düzensizlik varsa ihmale gelmez yağ işi iyi bir servise göstermekte fayda var.

Çevrimdışı psonmez

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Esas probleminiz "yağ devri daim pompası" gibi gözüküyor. Bulunduğunuz yerde VW özel servisleride olur bu grubun araçlarından anlayan bir yere götürün. Aracınız 14 yıllık işi motor yaptırtmaya kadar götürmeyin.

Çevrimdışı ichise

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Peki, yağ devrinde sorun olduğunda, motorun ısınması ne durumda olur? hararet yapar mı?(ya da hiç yağ yokmuş gibi mi olur?) Çünkü hararet göstergesi ortayı geçmiyor (geçen aralıkta soğutma suyu ile ilgili problemim vardı ve o günlerde hararetin arttığını görmüştüm). Göstergede problem olması gibi bir durum var mıdır? Sonra yanıltmasın beni. Bu akşam biraz galeri gezdim ve eve gelip kaputu açtığımda sanki motor biraz sıcaktı. Normalde 20dk'lık bir kullanım sonrası motor üstündeki plastik kapak ne kadar sıcak olur?

Müşiri değiştirdim diyordu kazıklayan usta. Bu yeni ustaya göstermedim bu gün. Çünkü ne sabah, ne de akşam ikaz vermedi. Yarın bırakmayı düşünüyorum.

Bilgisayara bağlayıp bakan ikinci ustam, elektriksel bişey olduğunu düşünüyor. Hani aracın gidişinde falan bir problem kesinlikle yok. cumadan bu yana da 40km yol gittim. Yaptıracağım ama kesin olarak bilmek istiyorum neyin sorun olduğunu.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Edit: biHEmta, hocam sizin videonuzu izledim. Aynı uyarıyı alıyoruz. Affınıza sığınarak linkini veriyorum: https://www.youtube.com/watch?v=z8tusFu4KXg
« Son Düzenleme: 30 Mart 2015, 22:13:08 Gönderen: ichise »

Çevrimdışı biHEmta

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
estağfurullah ne demek ben paylaşacaktım ama bulamadım.

Çevrimdışı ichise

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bu gün sabah yine uyarı verdi. İş yerine gittim. Motoru kapatıp soğumadan yeniden çalıştırdım. Uyarı vermedi. Alay ediyor benimle... :D

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Uzun yolda benimde başıma geldi arkadaşımın fabiası bendeydi yağ müşirinin değiştirdim düzeldi.Soketlerini kablolarını iyi kontrol edin bi yerlerden kırılmış olabilir.Yine düzelmezse yağ pompasının basıncı düşük geliyor olabilir..

Çevrimdışı psonmez

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;505590
Uzun yolda benimde başıma geldi arkadaşımın fabiası bendeydi yağ müşirinin değiştirdim düzeldi.Soketlerini kablolarını iyi kontrol edin bi yerlerden kırılmış olabilir.Yine düzelmezse yağ pompasının basıncı düşük geliyor olabilir..
Benimde anlatmak istediğim buydu,Ya basınç düşüktür bunun dışında değişmeyen kalmamışki. Bir ihtimalde yağ mişüründen çıkan kablonun karşı tarafındaki soketi. Her iki tarafta kontrol edilmeli korozyon olabilir, Kablo pensi ile tekrar sıkıştırılmalı.Kötü temas!

Çevrimdışı ichise

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bu gün bıraktım, bakalım ne çıkacak. Yarın eğer uğrayabilirsem, söylediklerinize özellikle baktırırım. Teşekkürler

Çevrimdışı ichise

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar. Müşiri kontrol etmiş usta. Yeniymiş ve sorunsuzmuş, bağlantıları falan. Motorun yağ basıncında falan sorun yok dedi. Elektrik sistemini de kontrol etmiş, muhtemelen gösterge ile ilgili bir sorunmuş. Basit bir lehim problemi de olabilir, ciddi bişey de diyor. Masraflı olur dedi, 300-400tl kadar. Ben de yaptırmadım. Ama bu gösterge sensörü mü beyni mi nedir artık bilmiyorum, bir ayağı çukurdaymış.  

Başta söylediğim gibi satmayı düşünüyorum. Motorun çalışmasında sorun yok dedi. Öneriniz, yorumunuz var ise makbule geçer.

Ha bir de unutmadan, aldığım benzin veya gaz'dan kaynaklanabilir mi? Çünkü bir istasyondan aldığım benzin+gaz ile giderken ilk ağrızayı yaptı. 1 hafta sonra aynı istasyondan başka bir araca(peugeot) mazot koydurup yola çıktım onda da (pollution fault) uyarısı aldım yolda. iki hafta sonra da aynı marka farklı istasyondan fabia'ma benzin+gaz aldım. Ve tahmin edeceğiniz gibi yine aynı arızayı aldım. Bu arada marka opet. Sürekli de opetten alırım.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Istasyondan yapacagini sanmiyorum. Ancak yerinizde olsam icimi rahatlatmak icin pompa ve tapetlere suzgece bakarim yag sisteminin kesin saglikli calistigindan emin olmak gerekir.

Ama ustanizin da dedigi gibi sanirim elektronik bir ariza. Gosterge sokulup kontrol edilse iyi olur. Sorun daha da buyumeden cozulsun

Çevrimdışı B.fabia

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bir de yağ soğutucu da arıza olabilir mi?
Olmaz ya bakın bi.
Yağ soğutucu delinince yağ ve soğutma suyu birbirine karışıyordu bizim vw bora da.
Bunu soğutma suyu haznesine bakın. Krem rengi köpüklü bir kıvamda oluyor soğutma sıvısı arıza durumunda.
Bir de bunu deneyin.  Benim aklıma bu geldi.

Çevrimdışı blackemre

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bugün bende de kırmızı ışık yandı.Son bakımın üzerinden daha 3500 km gitti ama.Bu km daha çok az.Kontrol ettim yağ çok az.Acaba araç eksiltme mi yapıyor ki?