Kardes gecmis olsun valla. Aklinda olsun hak hukuk bitmis artik. Baktin karsindaki dangoz laftan sozden anlamiyo hic affetmeyeceksin yasina basina bakmayacaksin tekme tokat sopa bicak silah ne bulduysan artik durum hangisine el veriyosa. Cok ciddiyim dalga gecmiyorum. Halkimiz cahil. Halkimiz okusa da cahil.
Boyle durumlarda hep anlatirim apartmanimdaki komsularimdan biri park ettigim yeri begenmedi diye silecegimi kirdi kameradan gordum gidip o anda dovecektim babam konusalim dedi. Peki dedim. Adam geldi (adam dedigime bakmayin topaca insan bile degil bir de doktor olacak) "kirdim nolucak pisman degilim koymasaydiniz oraya" tarzinda cumleler kurunca zaten atik olan sigortalarimdan yanik kokulari gelmeye basladi. Bende daha onceden durumu on gorerek hazirda bulundurdugum silecekle bi guzel dovdum. Karisi geldi acidim mi? Delikanlilik yaptim mi? Karisinin onunde adam dovulmez dedim mi? Tabikide hayir. Adam olmayana esek olana adamlik yapilmaz. O kadar tatli dovdum ki anlatamam bak anlatirken yine icim kabardi cikip bi posta daha atasim geldi. Adam 2 yil yagmurlu havada silecek kullanamadi be korkusundan. Yaraticik dayak seviyorum vesselam.
Nooldu sonra? Jandarmaya gittik adamin silecegi kirarken kamera kaydi var farkli acilardan. (Hala durur biyerlerde) tutanak tuttu savciliga intikal etti olay. Savci amca ne dedi? Ziyan olan mal cok degersiz kamu davasina gerek yok sansinizi denemek istiyorsaniz gidin yatirin mahkeme harcini dava acin. Tesekkurler adalet dedim bende kendi kendime.
Adaletimizi kendimiz saglamak zorundayiz ne yazik ki. Adam o gun kusura bakmayin ya sinirliydim olverdi dese parasini bile istemiyorum canin sagolsun komsu olur boyle der gecerdim. Insanimiz insan degil adaletimiz adalet degil.
Aklinda olsun yasina basina bakmiycaksin boylelerinin hemen cat cat ilk sen vurucaksin. Adama 2 secenek birakacaksin ya bir araba sopa yiyecek ya da senin goz karari belirledigin arac hasarini aninda odemeyi kabul edecek. (Adil olmak gerek burda da)
Daha konusulur da konusulur. Malesef artik kanunlar degil orman kanunlari gecerli
Şiddet konusunda aynı fikirleri paylaşmıyorum.
Yaşadığım yerde benzer sebeplerle hemen her hafta bir kavga, bir olay, bir cinayet haberi duyuyorum.
Sebebi ne olursa olsun, kavgadan, beladan uzak durun.
Belki ilkinde birşey olmaz ama günün birinde bize ya da karşımızdakinin
yaşamına kast edebilir/edebiliriz. Ciğeri 5 para etmez insanlar yüzünden ailemizi, sevdiklerimizi, bizi üzmeye hakkımız yok..
Gençsiniz, yakışıklısınız, sizleri seviyorum..