Arkadaşlar merhaba,
bende elm327 (bluetooth) adaptör var ve sahip olduğum her araçta torque pro programı ile kullanıyorum, araçlarımda sensör verilerini ve yakıt durumlarını kontrol amaçlı kullanıyorum, log tutma özelliği olduğundan arada bir log alıp kontrol ediyorum, geçenlerde aracıma yazılım yaptırdım ecufast te, dyno ya girmedim çünkü istanbulda doğru ölçüm yapan dyno yok, olanda çok pahalı dediler, bende kendimce torque pro ile ölçüm yapmaya karar verdim, en azından aracın performansı gerçekten artmışmı yoksa boşuna para mı verdim emin olmak için, bunu en iyi anlamanın yolu 0-100km hızlanma testi olduğunu söyledi bir çok kişi, bende torque pro nun gps destekli 0-100 testini yaptım aracıma, fabrika verisi 12.1sn yazıyor katalogta benim ölçümüm ise 9.87sn çıktı, arada 2.23sn fark oldu, bu hesaba göre aracın performansı artmış gözüküyor ama emin olamadım bir türlü, testi şöyle yaptım acaba doğrumu sizden yorum alayım dedim.
1-Aracı D konumunda frende bekledim.
2-Asr yi kapattım
3-Yol müsait olunca ayağımı frenden çekip gaz pedalına sonuna kadar bastım
4-Araç 110km hıza ulaşınca gazdan ayağımı çektim.
Bunun sonucunda torque pro zaten 100km hızı geçince 100km hızınızı best olarak kaydediyor, yolun durumunu soracak olursanız yolun ilk başlangıcı hafif yukarı eğimli yaklaşık %50 sine tekabul ediyor, geri kalanın %25 i düz, %25 i aşağı doğru hafif eğimli , yani ortalaması düze yakın bir yol,
Şimdi acaba bu ölçüm doğrumu? doğruysa performans arttı ve param boşuna gitmedi, yanlışsa nasıl doğru ölçüm yapacağım, sizlerden yorum bekliyorum.