0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar ülkemizde aracın plastik aksamından gelen ses olaylarına takılmayın. Bende rapidden önce corsa vardı. Onda da bazı yerlerden ses geliyordu. Sürekli tamiri için uğraşıyordum. Sesi yok ediyordum ama bir süre sonra tekrar geri geliyordu. Bunun nedeni de yollarımızdır. Yollar o kadar bozuk ki araç sürekli titriyor ve doğal olarak parçalar oynuyor. 70 km hızla gidiyorsunuz bir bakmışsınız 10 cm derinliğinde çukur. Belediyeler o kadar güzel logar kapağı koyuyor ki yolun ortasına. Kapak 10 cm aşağıda kaçma şansınız yok. Hele ki rapidlerde lastik yanağı ince olduğu için Allah muhafaza janta zarar gelme ihtimali de yüksek. Türkiye'de ses gelmeyen araç çok çok azdır. Bu kadar bozuk yollara dayanabilecek araba zor arkadaşlar. Tabi bunu şehir içlerindeki yollar için söylüyorum ve tüm Türkiye için. Siyasi bir iğneleme olarak algılanmasın. Şöyle bir anekdotu da bahsedeyim. Türkiye'de ilk defa düzenlenen formula 1 yarışından önce İstanbul içinde yanlış hatırlamıyorsam Mclaren takımının pilotu David Coulthard bir gösteri turu atmıştı. Tur sonrasında yapılan röportajda adam yolların bozukluğundan şikayetçi olmuştu ve özellikle de boğaz köprüsünde bile yolun çok bozuk olduğunu, çok sarsıldığını, bu nedenle hız yapamadığını söylemişti. Hatta bu yüzden çok ısınan motor turun sonunda alev aldı. O yüzden arkadaşlar plastik aksamı dışında gelen seslere kulak verin sadece. Ha çok artarsa tabi ki baktırın, ama mezar kapatır gibi çukur kapatan veya tam tersi çukur açan belediyecilik hizmeti anlayışı bitmediği sürece araçlarımızdaki plastik sesleri, gıcırtılar bitmeyecektir.Bu arada rapidden çok memnunum.(Maşallah) Bence tam bir Türk ailesi için üretilmiş araba. Boyutları çok büyük olmayan ama insanı içinde daraltmayan bir sedan ve bagajı kendinden büyük arabalardan daha büyük. Yakıt ve performans da iyi. Daha ne olsun.
Biz de alalı 1 aya yaklaştı, çok memnunuz. 39.500TL ye 1.2 mpi ambition aldık. En boş modeli ama 40bine alınabiliecek en iyi sıfır araç bence. Fiesta, corsa, clio almaktansa rapid sb 1.2 aldım. Gayet güzel, oturaklı araba :ok:
Ben de bir skoda düşünüyorum . Yorumlarınızı okudum güzel tespitler var . Kendimi zorlamadan rapid dsg dizel alabiliyorum. Biraz zorlayip da oktavia dsg dizel alabilirim. Kararsız kaldım?
Beyler benim 1.6 tdi elegance kisin full s. Ici kullandim ve kusa mesafeli ort 2 degerim 9 olmus bi sikinti mi var acaba anlamadim
İyi aksamlar aracim. Daha 1300 km spaceback ambition dizel aracimin direksiyonunu cevirirken ses geliyor bu normal bi durum mu birde 1500 km bakimina 50 km gec gitsem sorun yaratirlar mi sizce ?
50km için sıkıntı çıkartacaklarını zannetmiyorum. Kiralama firmaları bile +/-500km limit koymuş.Direksiyondan vızıltı şeklinde belli belirsiz ses geliyorsa, elektrohidrolik direksiyonun sesidir o. Benim aracımda da bu tarz bir ses geliyor.Aklıma şu anda geldi; Rapid' in en kötü taraflarının başında bence ön emniyet kemerlerinin kilit mekanizmaları geliyor. Az daha zorlasalar katalitik konvertörün içine koyacaklarmış.