Uzun süren Fabia 1 macerasından sonra Fabia 2 ile skoda'ya devam ediyoruz..
Eski Fabianın sorunsuzluğu nedeniyle hayli geciken Fabia 2, uzun zamandır yokluğunu çektiğim güvenlik ve konfor donanımıyla beni çok olmasa da bayağı tatmin etti.
Amacım elegance'yken, piyasanın uçmuş ve bana yakın olan satılıkların gerçek olmayan ve hâla yüksek olan km leri, gerçeklikten uzak vuruklar, boyalar gibi koşullar ambiante'ye itti...
Elegance'den eksikleri: sis farları, mercekli farlar, climatronic klima, DANCE müzik sistemine entegre park sensörü, ön kol dayama konsolu, müzik kumandası, hız sabitleyici, alarm, ASR, ESP...
Ambiante ise bu donanım seviyesi ve verdiğim paraya göre oldukça güzel; ABS, MSR, EBD, climatic klima, 4 elk cam, 4 tekerde disk fren, lastik basınç kontrol sistemi, mp3 lü DANCE müzik sistemi, maxi dot gösterge, yol bilgisayarı, 15'' antares jant, asimetrik 2 parça yatan arka koltuklar, ısıtmalı elektrik kumandalı aynalar gibi şeyler...
Fabia 1 Classicte bunların tamamına yakını bulunmadığından bana bayağı değişiklik oldu, koca Fabia 1 de bardak koyacak 1 adet yer vardı, onu da kol dayama için yok ettiğimden su bile içemezdim arabada...
Araba geldiğinden beri yoğun olduğumdan ne temizlik, ne de fotolu paylaşım yapamadım, şimdi anca fırsat bulabildim...
Yapacağım mercekli far, kol dayama, park sensörü gibi çalışmalarla paylaşımı canlı tutmayı hedefliyorum, ilk proje şifreli bijonların iptal edilip, 16'' BBS jantlara geçmek oldu, orj jantlar, kışlıklarla kenara kondu.
Sonrasında sis farları alınıp takıldı, ama far anahtarı daha gelmediği için yanar durumda değil.
Daha güzeli sizlerin olsun inşallah...