0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. Aracım 1.6 tdi dsg. Aracı alalı 15 gün falan oldu ve 600 km'de. Yakıt tüketimi fabrika verileriyle alakasız şekilde yüksek. Ortalama yakıt tüketimim 8.5 den aşağı düşmedi ve biraz basınca 12'lere kadar geliyor. Fabrika verisi 5.5 olmasına rağmen neden bu kadar yüksek acaba ve sizin ortalama tüketiminiz kaç ?
Aracınız daha rodaj döneminde genelde 2.depodan sonra yakıt düşmeye başlıyor.Kullanım kılavuzunu okumanızı tavsiye ederim..
Bizim araç 3000km'yi geçti, yakıt sarfiyatı aynen senin bahsettiğin gibi devam ediyor. İstanbul içinde fazla beklentiye kapılma bence..
3.100km oldu benim araçta. Sakin kullanıyorum ve konyanın düz yollarındayım.Ortalama tüketimim 5.1 lt/100 kmGenelde 90-110 km/h civarında sakin bir kullanımım var.
İstanbulun normal şartlarında bu araba 7 litrenin altına inemez , kimse boşuna beklenti yükseltmesin
Ben aşırı dur kalkta , dikkatsiz kullanarak 10.5 litre ortalama elde ettim. Ben sakin kullanımda ve makul trafikte 7.5 falan normal olur.
Ben 1.6 tdi dsg superble kasarak 4.4-4.5 dikkatli 5.4-5.5 umursamaz sakin kullanıncada 5.5-6 lt yakıyorum. İstanbul avrupa yakasındayım.
Renk olsun bende benzinli tüketim değerlerimi paylaşayımŞehiriçi 8.5 şehir dışı 6, 5 net şehir istanbul ama öldüren sabah akşam trafiği değil gün içi trafik
Çok iyiymiş ortalama, peki benim merak ettiğim arabanız kaç km'de ve ilk aldığınızda benimki gibi yüksektide sonradan mı düşmeye başladı ?Benzinli için iyi ortalamalar ben dizelde göremiyorum bunları :gut: