škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yakıt sarfiyatının önlenemez yükselişi :))

crash · 19 · 7187

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar benim araba yakıt konusunda sapıtmaya başladı.Daha önceden yol bilgisayarının vermiş olduğu şehiriçi ortalama tüketim 7.7-8.2 arasında değişirken 3-5 gün önce 9.7 ve şimdide yol bilgisayarı 10.9 tüketim gösteriyor.Hatta bugün seyir halinde biara baktığımda çok sakin kullanmama rağmen ( vitesi 2000-2500' de değiştiriyodum ) 13.5' e çıkmıştı :hanz: Zar zor 10.9' a düştü.Mübarek 2.0 torbo motor gibi benzini içiyor :kiki: Acaba yol bilgisayarındamı bi bozukluk var diye düşündüm ama ister inanın ister inanmayın 25 km gittikten sonra benzin göstergesindeki çizgiler varya, işte o çizgilerden birindeydi ibre ve nerdeyse altındaki çizgiye kadar inmiş.İşte o an anladım ki yol bilgisayarında bi sorun yok.Ciddi ciddi yakıt tüketimi anormal bi şekilde arttı aracın.Sorun neden kaynaklanabilir arkadaşlar.Ben düşünüp taşındım ama bi neden bulamadım.
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
2-3 gündür havalar çok soğuk Ankarada. Motorun ısınma süresi arttığından tüketim çok ciddi olarak artabilir.

Ayrıca camların buğulanması vb. yüzünden rezistans kullanımı da artar; ki bu da yakıt tüketiminin artması için bir sebep.

Benim aklıma gelenler bunlar.:)
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

hakanerdogan

• Ziyaretçi

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hava soğudu ya alışamamıştır :D

Sıfırlayıp tekrar ortalama alınırsa belki farklı çıkabilir rampada felan dur kalk yaptıysanız uçuruyo değerleri o..

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;45937
bugün mü oldu, kesin bugün mü? bugünse diyeceklerim var :)

Gene mi ön cepheden soğuk rüzgar olayı?:++:
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: SEAHAWK;45939
Gene mi ön cepheden soğuk rüzgar olayı?:++:

absolutely YES. :ok:

ama şöle bi konuda var, motor geç ısındığı için ısınana dek çok soğukta çok yakar, yakıtın anasını beller o vakit zaten.

amaaaa ısındıktan kelli ben derim ki daha verimli gider o motor yaz sıcağına göre eğerkim şayet rüzgar yoksa...
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2009, 23:08:03 Gönderen: hakanerdogan »

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aynen benimde geçenlerde 6.9 olan yakıt ortalamam bu gün 8.0 l idi gerçi bu gün test aşamasında sanayi içinde 1.2. vites 2 km gitmişimdir bu arada 4.vites 130 da yaptık ondanda olabilir.ama genel itibariyle soğuktan dolayı yükseldi bunu gözlemliyorum.kontağı ilk açtığımda rolenti 4.2 lt gösterdi.yazın bu 2.l gösteriyordu.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: fenomen;45944
aynen benimde geçenlerde 6.9 olan yakıt ortalamam bu gün 8.0 l idi gerçi bu gün test aşamasında sanayi içinde 1.2. vites 2 km gitmişimdir bu arada 4.vites 130 da yaptık ondanda olabilir.ama genel itibariyle soğuktan dolayı yükseldi bunu gözlemliyorum.kontağı ilk açtığımda rolenti 4.2 lt gösterdi.yazın bu 2.l gösteriyordu.

hobaaa... duran, rölantide çalışan araba 4.2 yi bırak, 2 litre ha? bizim V6 kocaayak frontera bile 1.5 litre yazardı.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;45946
hobaaa... duran, rölantide çalışan araba 4.2 yi bırak, 2 litre ha? bizim V6 kocaayak frontera bile 1.5 litre yazardı.
ama bu gün hava çok soğuktu,çarşı dönüşümde 0.9 falandı.4.2 dediysem 15-25 sn falan hemen inişe geçiyor zaten.

Çevrimdışı srcn09

• Turbocharged Direct Injec
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.passatturkiye.com
Havaların soğuk olmasından kaynaklanan bir artma söz konusu olabilir ama o kadar fark edeceğini sanmıyorum :S

4.2 L okuyunca çok şaşırdım rölanti ve 4.2 :D  Bizim motor taş gibi soğukken 1.2L normal sıcaklığa kavuşunca 0.7L :D
2008 VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI CR 140HP 6-DSG COMFORTLİNE REFLEKS GÜMÜŞ

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Motor ideal sıcaklığına 20-25 dk sonra gelir, bu sürede tüketim yaza göre fazla olur, ama sonrasında normale döner. Zira motor soğuk havayı sever ;)

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
benimde aklıma soğuk hava geldi ama bu kadar farketmeyeceğini düşünerek hiç ihtimal vermedim.Cumartesi günü servisten randevu aldım, zaten aracın bikaç yerinden ses geliyodu onu göstermişken bu konuyuda bi sorayım bakalım ne diyecekler.Muhtemelen bişey yok diceklerdir :D
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hava sıcaklıgından büyük ihtimal, benimde yakıt tüketimim %10-20 gibi arttı, kısa mesafeli sürüslerde yakıtın artıgı kendini belli ediyo,
araba ne yapsın, Salı sabahı aynı saatte aynı yerde sıcaklık 4,5 derece iken, Carsamba sabahı aynı saatte aynı yerde 14 derece idi,
10 derece düsük havada kısa mesafede %10-20 gibi sarfiyat artıyor, bence normal,

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustisahin;46030
hava sıcaklıgından büyük ihtimal, benimde yakıt tüketimim %10-20 gibi arttı, kısa mesafeli sürüslerde yakıtın artıgı kendini belli ediyo,
araba ne yapsın, Salı sabahı aynı saatte aynı yerde sıcaklık 4,5 derece iken, Carsamba sabahı aynı saatte aynı yerde 14 derece idi,
10 derece düsük havada kısa mesafede %10-20 gibi sarfiyat artıyor, bence normal,
aynen katılıyorum.:ok::+1:

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: srcn09;45966
Havaların soğuk olmasından kaynaklanan bir artma söz konusu olabilir ama o kadar fark edeceğini sanmıyorum :S

4.2 L okuyunca çok şaşırdım rölanti ve 4.2 :D Bizim motor taş gibi soğukken 1.2L normal sıcaklığa kavuşunca 0.7L :D
bence normal değil 4.lt falan göstermesi gerek 1.2 lt ne o öle ya motorsikletmi bu yaw kocaman passata yakışırmı yani:kiki:karizmaya yazık yaw:hanz: