škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Octavia satılıp yeni fabia alınır mı?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı drscapula

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.birkerede.com
evet arkadaşlar 2011 model 1.6 tdi dsg elegance aracımı satıp yeni fabia 1.2 tsi dsg style paketi almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?
aracı ilerde eşim kullanacak 1 yıl kadar ortak kullandıktan sonra.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: drscapula;506967
evet arkadaşlar 2011 model 1.6 tdi dsg elegance aracımı satıp yeni fabia 1.2 tsi dsg style paketi almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?
aracı ilerde eşim kullanacak 1 yıl kadar ortak kullandıktan sonra.

İhtiyaç burada önemli unsur olsa da, kesinlikle değil..
Aradaki parayı kullanayım deseniz değecek bir meblağ da değil.
Neden değiştirmeyi düşündüğünüzü anlayamadım..
Octavia sonrası alt segment araba kullanmak zor, tecrübeyle sabit:)
Önermem..

Çevrimdışı ersony61

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
bence çok gereksiz.bunu yapacak birisine ufak araba seviyosun galiba derim.başka bir açıklaması yok.

Çevrimdışı genious61

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Ev alma niyetiyle Octaviamı sattım. Bazı sebeplerden ev işi yattı. Şuan Golf7im var. Octavia'nın rahatlığını genişliğini bagajını ne kadar aradığımı anlatamam. Golfün tek sevdiğim yanı auto hold ve elektronik park freni.

Çevrimdışı murat aktaş

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Büyük konusmayayim ama octavia yi satarsam param kadar octavia alirim en ucuzu en eskisi olsun gene octavia olsun...

Çevrimdışı ersony61

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: genious61;507167
Ev alma niyetiyle Octaviamı sattım. Bazı sebeplerden ev işi yattı. Şuan Golf7im var. Octavia'nın rahatlığını genişliğini bagajını ne kadar aradığımı anlatamam. Golfün tek sevdiğim yanı auto hold ve elektronik park freni.

ben vw ve skoda arasında fiyat farkından başka birşey göremiyorum.zaten skodayıda vw yapıyor.octavianın o geniş bagaj hacmine rahatlığına alışan, golf tipi ufak arabalarda rahat edemez.ben arkadaşlarımla mangala giderim hep.golfüm olsa o malzemeleri sıgdıramam.arabanın bagajını açtığımda görenler oha bu nasıl bagaj cümlesini kuruyor.golf7 de sürdüm ben.tabiki iç malzeme kalitesi ve görseli daha iyi vw.ama farkındasınızdır, motoru, yürüyen aksamı, parçaları yol tutuşu aynı.

Çevrimdışı genious61

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ersony61;507193
ben vw ve skoda arasında fiyat farkından başka birşey göremiyorum.zaten skodayıda vw yapıyor.octavianın o geniş bagaj hacmine rahatlığına alışan, golf tipi ufak arabalarda rahat edemez.ben arkadaşlarımla mangala giderim hep.golfüm olsa o malzemeleri sıgdıramam.arabanın bagajını açtığımda görenler oha bu nasıl bagaj cümlesini kuruyor.golf7 de sürdüm ben.tabiki iç malzeme kalitesi ve görseli daha iyi vw.ama farkındasınızdır, motoru, yürüyen aksamı, parçaları yol tutuşu aynı.

Aracı genelde şehiriçinde eşim kullandığı için böyle bir tercih yaptım. Şehiriçidir bagaj çok lazım olmaz dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Bagaj boşken çocuk koltuğunu bile almıyor. Araç henüz 3bin kmde. Yeni Süberb gelse de değişsem demeye başladım.

Edit: Yol tutuş, yürüyen aksam konusunda Golf ile Octavia aynı elemanları kullanıyor gibi görünse de arada kesinlikle fark var hocam. A7 kasa için konuşuyorum torsiyon konforu ve yol tutuşu olumsuz yönde etkiliyor, Golfte böyle birşey yok. Hatta ki torsiyonlu Golf, bağımsız süspansiyonludan daha konforlu hissettiriyor. Aynı şekilde yalıtım olarakta arada fark var. İki aracın sadece kapı fitillerine bakarak bunu anlayabilirsiniz. Bu sebeplerden Superbi bekliyorum. İnşallah Octavia yı bozdukları gibi onu da bozmamışlardır.
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2015, 22:16:10 Gönderen: genious61 »

Çevrimdışı skoda2

• Skoda Pilotu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.otomobilucargider.com/
Bir test sürüşüne çık hocam,incele eger gönlüne yatıyorsa hayırlı olsun.Sonucunda fabia için o kadar para döktüler,ben b segmentinde başı çekiceğini düşünüyorum(daha kullanma fırsatı bulamadım sadece yorum)

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Bence alınmaz. Ama mutlaka küçük bir araba alacaksanız alınır tabi.

Bagaj octaviada önemli bir unsur, ben büyük bagaj bulundurmamaya çalışıyorum :) Ne kadar bagaj o kadar yük. Köye octavia ile gitsem bi bagaj dolusu patates ile dönmem gerekir, arabanın önü havada 800km yol yapmak istemem doğrusu :D Bana kızıyorlar bagaj konusunda ama yapacak bi şey yok :) O yüzden mesela sıfır dizel alacak olsam bu ya Leon ya da Golf olur. Belki de spaceback olur ama o da tehlikeli doldururlar acımazlar :rm: