> crazyboy3506
aracım (1.2 tsı 90 hp ambition) 600 km oldu, pazar günü İstanbul Anadolu yakasından Avrupa yakasına gittim-döndüm. Fotoda göründüğü gibi 87 km yol yaptım (yakıtı yola çıkarken aldım), 1 saat 15 dk süren yol trafikten dolayı 2 saat sürdü. Kullanımım ne sakindi ne de agresifti. Sürücü dahil 5 kişiydik araçta. 6.3 lt yaktı. Yakıt 4.55 tl olarak hesaplanırsa 28 krş yaktı ve bu araç daha bin km bile değil.
genel ortalamam 7.7 lt ancak bu değer 2. viteste 105 km/h basarak, yokuş kalkışı kaç kez test edilerek, dip gazda ne kadar çekiyor diye bakılarak, ani hızlanıp sert fren yapılarak elde edilen değer, yani biraz hor kullanılarak elde ettiğim değer, görüşüm uzun vadede 6-6,5 lt yakar. (bu değerlerde start-stop, fren enerjisi geri kazanımı gibi özelliklerinin etkisi var)
*tüm tüketim değerlerim şehiriçidir.
Performansa gelince bu kasaya ideal olmuş 1.2 tsı 90 hp, torku 1400 devirden itibaren maksimuma çıkıyor, alt devirler çok canlı.
Yıllık 15-20 bin km den fazla yol yapmıyorsanız dizele hiç girmeyin arkadaşlar, şu hali ile bile çoğu dizelden az tüketime sahip.