ben serviste sistemin havasını aldırmama rağmen ses oldukça azalmış olsa da devam ediyordu.bir hafta önce kendimce bir şeyler denedim ve ses sanırım kesildi.(sanırım diyorum çünkü bazen ilk çalıştırmada belli belirsiz bir ses duyar gibi oluyorum ama psikolojik yada başka bir ses de olabilir).ilk olarak aracımı motor kısmı biraz yüksekte olacak şekilde yokuş yukarı bir yere çektim.Motor sıcakken , kalorifer en sıcak konumda ve üfleme de son kademede çalışırken su deposu kapağını yerinden çıkmayacak kadar gevşetip (kapağı çıkarmayın sıcak su fışkırabilir ve kalın bir eldiven ve havlu ile... yanmayın ) hava çıkmasını sağladım, hava ile beraber deponun altından bir miktar su geliyor, su gelmeye başlayınca kapağı geri sıktım.Bu ilk yaptığım deneme.Sonra ki gün motoru çalıştırdım ısınmadan önce bu sefer kapağı tamamen çıkardım ,yine kaloriferi en sıcak konumda açtım.Araç çalışır durumda iken radyatorden çıkan kalın hortumları elimle sıkıp bırakıp pompaladım bir kaç kez ,aynı şeyi depoya giren ince hortuma da yaptım .Deponun içinde hava kabarcıkları çıkmaya başladı motor ısınana kadar rolantide arasıra 2000 -25000 devire çıkarak bekledim.ve çok sıkmadan gevşek olarak taktığım kapağı motor ısınır ısnmaz(90 dereceye gelir gelmez) tamamen kapattım. 4-5 gündür denemekteyim şimdilik ses yok yada duyulmayacak kadar azaldı (bazen geliyor gibi hissetsem de eskisi kovayla su dökülür gibiydi o yüzden başka bir sesi karıştırıyor olabilirim yada tamamen psikolojik) .depodan çıkan çok az miktarda sudan sonra su seviyesi gözle görülür bir şekilde eksilmedi hatta hala aynı seviyede diyebilirim.aracımda su eksiltme vs .zaten yoktu
Bu yazdıklarım tamamen denemedir %100 bunları yaptığım için düzeldi diyemem belki de kendiliğinden geçti ,havaların ısınması ile alakası var belki de bilemiyorum.Belki bir süre sonra tekrar başlar onu da bilemiyorum.O yüzden denerseniz sorumluluk sizdedir(özellikle de yanmayın arkadaşlar .en güvenlisi yine de servise göstermek bence).