Sana da geçmiş olsun.
Bende ABS yok, lastikler yazlık lassa. Hız da aşağı yukarı 60 civarındaydı. Işık yeşil yandı kalkış yapmıştık, ilk 50-80 metre içinde oldu. Ben hızlı kalkış yapmıştım, hızım biraz vardı.Deli gibi yağmur yağıyordu. Öyle ki dışarı çıkınca ayakkabıyı aşıp çorabım ıslandı.
Öndekinin fren lambasını görür görmez frene asıldım ama araba kaymaya başladı. sağ sol dolu idi, kaçmaya imkan yoktu.
ABS olsaydı büyük ihtimal vurmayabilirdim. Nerden biliyorsun diyeceksin. En öndekinin önüne koyun çıkmış, H kasa astra idi, güzel bir şekilde hayvana vurmadan durmuş. AMa arkasındaki biraz eski model bir nissan idi, ABS yoktu sanırım, o vurdu. Ben de ona vurdum. Benim arkamdaki de son kasa toyota corolla polis arabası idi. O da bana vurmadı ama çok yaklaşmıştı. Onda da ABS vardır %100.
Bu ABS olmadığı için yaptığım ikinci kazam. Bir arabanın diğer donanımlarını bilmem de güvenlik donanımları mutlaka olacak. Hız sabitleyiciymiş, elektrikli popo ısıtıcıymış, arkaya da ayrı üfleyen klimaymış, hiç iş değil, ABS olacak, frenler iyi olacak, lastikler iyi olacak.
Senin yaptığın kazada büyük ihtimal yoldaki su ile tooz çamurlaşıp jel gibi bir tabaka oluşturmuş, ondan kaymış. Ankaranın havası kirli, yağmur değil çamur yağar, o da çok kayıyor.