Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir devam ettiğim B sınıfından C sınıfı araca geçiş araştırmalarımı tamamladım.
Benim gibi kararsız arkadaşlar için izlenimlerimi aktarıyorum.
Yakıt ekonomisi - Konfor - Sorunsuzluk üçgeninde C sınıfı araç arıyordum.
Sırasıyla Corolla-Civic-Jetta araçları forumda belirttiğim sebeplerle elendi.
Geriye kalan Golf ve Octavia test sürüşlerimi dün tamamladım. Sonucunda Octavia almayı hayal ederek gidip Golf sipariş vererek döndüm.
Sebepler;
Octavia
-- Test sürüşüne kadar kağıt üzerinde hem donanım, görünüm hacim olarak iyi seçenekti.
-- Detaylı showroom incelemesinde küçük işçilik hataları fark ettim. Bagaj bölümünde açıkta kablo yerleşimleri gibi (uzun süre kullanacağım için benim için önemli)
-- Test sürüşünde rüzgar sesini 100 km den sonra fazla (corollaya göre az, honda ile aynı golften fazla) içeri alıyordu. Bu hacimle de ilgili.
-- Aracın sürüş karakteri çok hissiz geldi.
-- Octavia golfun sedanı olarak nitelendirilebilir aslında fakat malzeme kalitesi ve ses yalıtımı bir tık aşağıda.
-- Bagaj hacmi için değer mi diye uzunca düşününce Golf'te karar kıldım.
-- Ayrıca Skoda bayisinin (en az iki) VW den bile tok satıcı durumunda olması, özel sipariş geçmek için nazlanıp yakında gelecek araçları vermek istemesi, zaten aşırı yoğunuz her türlü satıyoruz havaları, dün itibariyle 500 tl zam gelmesi ve bana sadece 500 tl indirim yapmaları (VW %4 indirim yaptı) kararımda etkili oldu.
Özet;
Octavia "ben buyum sen bilirsin", Golf "beni seç" diyor,
Octavia mantık Golf aşk evliliği oluyor.
Benim gibi kararsız durumda olanların araçlarla ilgili sorularını taze taze cevaplayabilirim.