Yeni kasa çıkalı aradan 2 yıl geçti.İyileştirme olmuştur umuduyla, çok isteyerek sıfır 2015 octavia 1.6 tdi dsg elegance+sunroof araç alıp 1 hafta geçmeden satıp golf alan biri olarak yazıyorum.
Önceki aracım seat leondu.Octavia yı çok büyük beklentiyle almamıştım.Fakat kağıt üstünde C sınıfının fiyat/performans olarak 1 numarası olarak gözüküyordu.Keza teste de çıktım.Fakat malum testler çok uzun olmuyor. Kağıt üstündeki donanımları,iç hacim,bagaj hacmi vs. çok güzel diyerek aldım.
Güzel asfaltta zaten çok süratli kullanan biri olmadığım için rüzgar sesi 100 km hızda kabul edilebilir seviyede.Ama 110-120 ye çıktığınız anda işler değişiyor. Bir de biraz bozuk asfalt hafif engebeli arka süspansiyonun çalışmaya başladığı yollarda hem rüzgar sesi,hem yol sesi, motor sesi ve süspansiyon sesinden gürültü başınızı ağrıtıyor. Hele biraz parke yola girin 20-30-40 km süratle gidin,camlar kapalı sanırsınınız arkada biri bas gitar çalıyor.vu vu vu vu kulağınıza süspansiyon sesi bir yankılanıyor.olacak gibi değil. Depo doluyken frene bastığınızda küt diye gelen mazot sesini de yazmiym diyorum ama baya rahatsız etti.
Ben Octavia yı konfor için almıştım. Alakası yokmuş.Lastik havalarını da kontrol ettim.Havada mı sıkıntı var acaba diye.Yoktu. Süspansiyonlar engebeleri çok çok az sönümleyebiliyordu.Unutmadan aldığım araç 17 jantlıydı.16 bu konuda nasıl olur bilemiyorum. Fakat şu anda kullandığım golf de 17 jant ve 17li octavia dan 2 tık üstte konforlu diyebilirim.
Bir de aracı 1 sefer yıkattım. Ön kapılardan kapı altından su boşalıyordu.Bagaj kapağını açınca yağmur sonrası,aracın içine sular damlıyordu.Basit gibi görünebilir.Fakat insan sormadan edemiyor.Burada böyle bir işçilik,mühendislik hatası varsa acaba başka ne problemler olabilir diye.