škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Total Türkiye'deki akaryakıt faaliyetlerini satıyor

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Haber Hürriyet internet sayfasından alıntıdır...

"Akaryakıt sektöründeki düzenlemelerin kâr marjları üzerindeki baskısı artarken, Fransa merkezli petrol ve gaz şirketi Total Türkiye'deki akaryakıt dağıtım faaliyetlerini satmak üzere Societe Generale'i yetkilendirdi.
Avrupa'da akaryakıtın en pahalı olduğu ülkelerden birisi olan Türkiye'de yüzde 60'ı aşan vergi oranları ve sektördeki sert düzenlemeler dağıtım şirketlerinin kârlarını baskılıyor.  

Konu hakkında bilgi sahibi bir bankacılık kaynağı, "Total, Türkiye'de akaryakıt dağıtım sektöründen çıkmak için Societe Generale'e yetki verdi. Sektörde kârlılık ciddi baskı altında, alıcı bulmaları halinde diğer yabancı şirketler de aynı yolu izleyebilir" dedi.  

Total ve Societe Generale yetkililerine ulaşılamadı.

EPDK'nın akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayilerinin kâr marjlarını sınırlamak üzere dönem dönem tavan fiyat uygulamasına gitmesi; bayilik sözleşmelerinin 2010 yılından itibaren beş yıl ile sınırlanması, 2011 yılından itibaren akaryakıt istasyonlarında finansal ve hizmet promosyonları dışındaki tüm promosyonların yasaklanması gelirler ve kârlar üzerinde baskı oluşturdu.

Özellikle 18 Eylül 2010 tarihinden itibaren bayilik sözleşmelerinin beş yıl ile sınırlanması ve bu sürenin bu yıl içinde dolacak olması, akaryakıt şirketlerinin mevcut bayilerini koruyabilmeleri ya da yeni bayi edinebilmeleri için yüksek tutarlarda bütçeler ayırmalarını gerektiriyor.

Aynı kaynak, "Bayilik sözleşmeleri önceden 20 yılken bunun beş yıla düşmesi ve yenilemenin bu yıl yapılacak olması bütün akaryakıt şirketlerin önünde ciddi bir maliyet. Kârların bu kadar baskılandığı bir dönemde bazı şirketler bu maliyete katlanmak istemiyorlar" diye konuştu.

EPDK verilerine göre, 80 milyar lira büyüklüğündeki akaryakıt dağıtım sektöründe 70 şirket faaliyet gösteriyor ancak ilk 10 sıradaki şirketin pazar payı yüzde 80'i aşıyor.

Avusturya merkezli OMV'nin sahibi olduğu Petrol Ofisi PTOFS.IS bu yılın ilk iki ayında 761,000 ton satış ve yüzde 25 pazar payı ile akaryakıt sektöründe lider konumda bulunuyor. OPET, yüzde 17'lik pazar payı ile ikinci sırada yer alırken, Total ise yüzde 5 pazar payı ile Shell-Turcas ve BP gibi oyuncuların ardından altıncı sırada yer alıyor.
Total Türkiye'de yaklaşık 440 istasyon ve 10,000 çalışanı ile 1992 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

"Pazar payı küçük, istasyon ağı geniş olmadığında marjlardaki daralma iş yapmayı olanaksız hale getiriyor" diyen bir sektör kaynağı, "Büyük oyuncular bir şekilde devam etmenin yolunu buluyor ancak Total'in pazar payı görece olarak küçük" diye konuştu. "
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.schumici.simplesite.com

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Çıksınlar, kazanacaksa yerli dağıtıcı kazansın.  Pek sevindim..

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yerli ye kalirsak ne denetim.be bisi kalir. bildigin motorini eurodizel die ittirirler.

Bence partiye bagli olmadan hukumetlerin Akaryakit uzerinden acik kapama olayi bitmeli. %60 vergi nedir.

%30 vergi koyarsin, max %15 de kar marji.  O zaman gor rekabeti sen. yerli uretim de buyuklerin onene gecmek istiosa bast kaliteyi yuksek tutup kar marjini kuculterek fiyat avantajiyla buyuk markalarin onune gecer

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;510396
İyiki teb total kart çıkarmamışım:D

Vallahi ben bayağı kardayım:) Tahminim yeni oluşumda da kartın özelliği devam edecektir. Eğer etmezse iptal ettiririz.

Çevrimdışı hakan_by

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;510408
Vallahi ben bayağı kardayım:) Tahminim yeni oluşumda da kartın özelliği devam edecektir. Eğer etmezse iptal ettiririz.

Opet kart yada opet yapıkredi kredi kartından daha mı avantajlı? Devam ederse ben de alayım.

Çevrimdışı simurgson

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yakıt aldığında direkt % 5 indirim yapıyor. 100 tl lik yakıt aldığınızda ekstrenize 95 tl olarak yansıyor.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakan_by;510425
Opet kart yada opet yapıkredi kredi kartından daha mı avantajlı? Devam ederse ben de alayım.
Opet World Card'dan kesinlikle daha avantajlı, o belli bir tutara kadar %1,5 veriyor.
Opet'ten yakıt alırken ben "online yakıt alma"yı kullanıyordum, öyle yapınca %5 indirim almış alıyordunuz; 100-TL onlimne yakıt aldığınızda opet kartınıza 105-TL puan yüklüyordu. Bu açıdan bakınca ise aynı diyebiliriz. Tabii online yakıt almada belli bir üst sınır vardı.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Total iki gün sonra tabela asarsa
''Patron çıldırdı,maliyetine satışlar ''diye.
Mazot 2.5 liradan.
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: viperking;511288
Online yakıt alma nasıl oluyor yahu

Sitede online yakıt diye bölüm vardı, oradan kredi kartı ile misal 100-TL yakıt aldığınızda opet kartınıza 195-TL puan yükleniyordu. İstasyona gidince de opet karttan.puanla alışveriş yapıyordunuz.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Su shell bi guzellik yapmiyo bitek. Yapaydi yararlanirdik. Aylik 500₺ cakiliyorum shelle. 25₺ hediye alsam fena olmaz 7-8 ayda 1 depo hediye olur iyi olur guzel de olur.

Çevrimdışı lcdvscrt

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Maximum kart kampanyası için 25TL puanımızı alalım da öyle bıraksın Türkiye'deki faaliyetlerini :)