Merhabalar
Yeni araç alma arifesindeyim. 2 araç arasında kaldım. Bunlardan biri;
1-Xenon far, sunroof deri koltuk koltuk ve koltuk ısıtması olan BRC LPG takılı 2012 model OTOMATİK Honda civic. Araç hatasız 26bin km de. fiyat 56000TL
2- 2013 model gümüş gri DSG şanzıman bi xenon far yarı deri döşeme koltuk Elagance paket OCTAVİA. 29bin km de hatasız 68bin. sunroof yok
Elbet octavia nın civic e göre artıları var. Ses izalasyonu çok daha iyi. Sonuçta vw grubu altında olduğu için Alman mühendisliğinin ürünü. Daha yeni bir motor teknolojisi. LPG li bile olsa ( sabahları LPG ye geçene kadar benzin de kullancak) honda km de 34kuruşu bulacaktır diye hesapladım. fakat aradaki fark da tamı tamına 12bin TL. Sonuçta octavia da şehiriçi 26 kuruşu bulacaktır. 8-10 kuruş yakıt farkından dolayı Octinin aradaki fiyat farkını eritmesi için sağlam bir 10 yıl gerekli. Tabi sadece yakıtı baz alırsak octiye haksızlık olduğunun da farkındayım. sonuçta sürüş özelliklerinden ve kalite farkından kaynaklanan avantajları da var. ama arada da 12 bin TL var. Şimdi belki bir çoğunuz 2sini de kullan içine hangisi sinerse onu al diyecek ama 2sini de kullandım maaesef kalbim OCti beynim Honda diyor. Açıkcası değerli fikirlerinize ve yönlendirmenize çok ihtiyacım var.