Merhaba Arkadaşlar;
Aracımın garantisi bittiği için yetkili servise artık gitmiyorum. Ve 10.000 km de bir bakım yaptırıyorum. Ve artık kendi bakımı mı da kendim yapmak istiyorum.
45.000 bakım için servisten aldığım fiyat 520 TL. Bu fiyata;
Yağ, yağ filtresi, hava ve karbon polen filtersi değişecek. Birde bursa daki firma doğru dürüst banka anlaşması yok. Taksit falan yok. Bir de bunun üstüne servis için 150km git gel yapacağım. Yakıttı yemekti 600TL ye gelecek.
Aşağıdaki listeye fren balatalarını da eklesem ki arkalar 5mm kalmış. 600 TL ye toplamda balatalar falanda değişecek.
Servis listesine ek olarak, yakıt filtresi, motor iç temizleme sıvısı, klima bakımı, dizel performans iyileştirici ve vw 507 sınıfında yağ. İşçilik bedava.
Ne dersiniz arkadaşlar. Daha kârlı olduğumu düşünüyorum.
Bu arada fren balataları ile alakalı bir çelişkim var. Arabadan söktüğüm balata ile e-ticaret sitelerinde satılan balataların resimleri farklı riske giremedim açıkcası. Ama en azından marka anlamında bilgi verebilecek arkadaşlara çok minnettar ve duacı olurum. Balata ile alakalı bir frenci ile görüştüm. TRW sert olduğu için bu arabalara gitmez dedi. Ate falan kullanıyoruz dedi. Yaptığım araştırmalarda TRW yide yumuşak olarak kullanan var. Anlamış değilim...