Doğuş taki satış temsilcilerine çok güvenmemek lazım, onlar bir şekilde sizi her zaman daha pahallı olana veya zam gelmesi muhtemel olana yönlendiriyor çünkü. Ya da ellerinde olmayan özellikteki araçtan hazır olana. Kısaca işlerine ne geliyorsa.
Gözümün önünde yaşanmış 2 olay var. İlkinde hazır bekleyen bir aracı showroom müdürün bir arkadaşı beğenmiş. Ama adam alıp almama konusunda tereddüt yaşıyordu. Ellerinde hazırda olan bu araç için gelen ve arayan 2-3 müşteriye bu aracı satmamak için ellerinden geleni yaptılar. Başka özellikte araçlara yönlendirdiler.
Diğerinde bizzat bize yapıldı ki üstelik müdür çok yakın tanıdığımızda.Israrla PAssat B8 TDI istiyorduk, ama araçta sıra vardı. Sıraya yazıldığımızda, araç teslimine kadar geçen sürede zamları yansıtmayacaklarını söylediler. Ben de bunun mümkün olmadığını Doğuş'un böyle birşey yapmadığını zammı yansıttığını anlattım her seferinde. Ama müşteri temsilcisi arkadaş bir şekilde babamı hep ikna etti ve sonuçta gelen partide araçların hepsi zamlı geldi
Bu sıralar dövüz kurları çok dalgalanırken, üstelik seçim sonrası artma ihtimali de varken sadece 5hp lik bir fark için fiyat konusunda bu kadar riske girmeye bence değmez. HAni araçalr arasında tüketim verileridir, komple motor teknolojisidir değişir, veya ufak görsel makyaj olur o zaman yeni modeli almak mantıklı. Ama fazla bir etkisi olmayan yazılımsal bir değişiklik için riski göze almaya değmez. Hele ki hazırda beklenti ve istekleri karşılayan, sıra beklenmeyecek bir model varsa.
Ama tabii yine de karar sizin