Bugün Peugeot servisinde işim vardı.Hazır gitmişken yolumun üzerindeki Skoda' yada bi uğrayıp 1.4 TSI' ı test edeyim dedim.Önce güzel bi inceledim aracı.Bundan önce bikere daha incelemiştim ama bu sefer farklı geldi araç bana.Belkide daha detaylı incelediğim içindir.Arka diz mesafesine bikere daha hayran kaldım.Annem bindi şok oldu diz mesafesini görünce
Bütün versiyonlarını inceledim.Elegance tabiki en çok dikkat çeken versiyon.Ahşap kaplamalar çok kaliteliydi.Elektirkli koltuklar vs vs zaten aracı biliyosunuz.Sonra satış temsilcisiyle konuştuk.Beyaz renk, bolero ekranlı ve 18'' themisto jant istiyorum dedim.Sonra telefonla biyeri aradı.Beyaz renk elegance superb varmı dedi elimizde.Var dediler.Opsiyon olarakta, sunroof, bolero ekran ve 17'' trifid jant var araçta dediler.Normalde fiyatı 59.000+2250 ( sunroof )+750 ( bolero ekran )=62.000 TL yapıyordu.Ancak araç ellerinde hazır olduğundan bize 59.500 TL' ya verebileceklerini söylediler.Sanırım biraz daha zorlansa 59.000 TL' ya alınır.Kredi koşulları acayip uygun geldi bana.Paranın hepsini peşin olarak vermeyeceğimiz için onuda sorduk.Faiz oranı 1.08 çok düşük gerçekten.Sonra test aracı sordum.Maalesef yok dediler.O arada aracını servise getiren bi bey bana aracını test edebileceğimi söyledi.Bende teşekkür ederek kabul ettim tabi
Biraz bekledikten sonra aracı aldık ve yola çıktık.Araç beyaz renk ambition 1.4 TSI' dı.İlk kalkışta stop ettirdim
Rezillik işte
Sonra alıştım tabi.Arabada çıt yok gerçekten.Çok sessizdi ( benim 207' den sonra süper geldi ).Gaza yüklendiğinizde 1500 devirden sonra araç yerinden fırlıyor.Valla 1.4 motor ve bu kadar ağır bir araç için harika hızlanıyodu.Yolda giderken 1500 devirin altına inmedikçe araba adeta roket.Bu motorun neden ödül aldığıda ortaya çıkmış oldu.Vites geçişleri yumuşak ve netti.Pedallar pamuk gibiydi maşallah.Uzun yolda kesinlikle yormaz ayakları.Ambition' da direksiyon 3 kolluydu ama üstü bomboşdu.Ne bir düğme nede başka birşey.Ayrıca deride değildi.Direksiyonu çok yavan buldum.Ama tepkileri güzeldi.Benim 207' nin direksiyonundan ağırdı biraz ama.Yol bilgisayarı sıfırlanmamıştı ama ortalama tüketim 8.4 gösteriyordu.Aracın sahibine sorduğumda bu ortalama içerisinde sadece bikere gölbaşına gittim geldim gerisini şehiriçi yaptım dedi.Konfor mükemmeldi.Süspansiyonlar harika.Tümsekten geçerken fazla hissettirmiyor.Yolda viraj pek olmadığından viraj testi yapamadım.Tabi araç test aracı olmadığı için dikkatli kullanmak zorunda kaldım.Bolero ekranı kullanması çok güzeldi.Yalnız şöyle bi handikap vardı.Aracı kullanırken ekran biraz aşağıda kaldığı için gözü yoldan ayırmak gerekiyor.Ses sistemi iyidi.Elegance' da daha iyidir mutlaka.Yolda giderken herkes size bakıyor
Aracın sahibiyle konuşurken aslında test aracının olmasını gerektiğinide konuştuk tabiki.Test etmeden aracın alınmaması gerektiğini söylüyordu ki haklıydı bence.Aracı tekrar bayiiye getirdim ve teşekkür ederek aracın sahibini uğurladım.Valla çok şanslıydım böyle insanlarda var demekki.35-36 yaşlarında bir beyfendiydi.Sağolsun valla.En azından oraya kadar boşuna gitmemiş oldum.Sonra tekrar satış temsilcisinin yanına gittik.Biraz daha düşüneceğimizi söyledik ve ordan ayrıldık ( aralıkta askere gideceğim için almamızın bir mantığı yoktu zaten
) Sonra bizim arabaya bindik eve giderken anneme asker dönüşü alıcam dedim ben bu arabayı.Annemin cevabı kesin ve netti.Skoda' ya o kadar para verilmez.Skoda değilmi dedi, giderim 2.el passat alırım yada opel alırım dedi :hanz::hanz::kiki::kiki: Ben tabi şoktayım.Fabia II almaya kalkarken beni yine bu şekilde ikna etmiş ve 207 aldırmıştı.Şuanki 207' nin parasının çoğunu annem vermişti.Şimdi ben bu Superb' yi alırken 207' yi satmak zorundayım.Şimdi tutupta bu arabanın çoğu parasını ben verdim, benim istediğim arabayı alacaksın diyip arıza çıkarırsa o zaman kötü olur işte
Yani anlayacağınız sonu hüsranla biten bir test oldu bu :kiki: