Arkadaşlar 2004 fabia aracımda tümseklerden geçerken ses geliyordu birde soğuk havalarda yapmıyordu ama araba güneşin altında kalınca dreksiyonu çevirince bir ses geliyordu direksiyonda ki sesi gidermek için amortisör takozlarını ve içindeki rulmanları aldım değiştirmek üzere fakat takozlar benim arabada şase nosuna göre almama rağmen farklı çıktı passat ve golteki ile aynıymış bendeki neyse değiştirmeye gittim baktım üzerinde üretim yeri turkey yazıyor yan yana koyunca yerli olan birazda ince gibiydi çok beğenmedim açıkcası sadece bilyaları değiştirip orjinalleri geri taktık zaten hiçbir yıpranma yok daha yepyeniydi değiştirsem de boşuna gibiydi bilyaları değiştirdik direksiyonda ses falan kalmadı pamuk gibi oldu tümseklerden geçerken ses geliyor deyince ustama viraj demirlerinin burçlarımı ne varmış açıkcası tam anlamadım onların somunlarını gevşetip içlerini güzelce yağlayıp tekrar sıktı pololarda da bu sorun oluyormuş şimdi hiç ses kalmadı artık.
Yanlız bu arada amortisörleri söktük rulmanlar için işlem bitti arabayı çalıştırdık direksiyon arıza lambası abs lambası ve check engine lambası yandı hemen bilgisayara bağladım arabayı sağ ön abs arızası yazmış baktık abs kablosu kopmuş içinden 2 tane kablo geliyor 1 tanesi kopmuş ama daha önceden kopukmuş biz amortisörleri sökerken yine kopmuş hemen güzel bir lehim yaptık ve ısıyla daralan makaron ve çok titiz bir çalışma ile evladiyelik oldu sonra arabayı çalıştırdım tekrar bilgisayara bağlamaya gerek kalmadan tüm ışıklar söndü abs kablosunun içinde 2 damar kablo var direksiyon ısığıda yandı kopunca uydurmuş olmayayım ama galiba açı sensörüde buradan bilgi alıyor olabilir mi diye düşündüm.
Biraz maceralı oldu ama şuan herşey çok güzel oldu ve değdi.