Açıkçası bende yol tutuşuna şaşırdım. Hız arttıkça yola uyguladığı basıncın arttığını hissediyorsunuz. Müzik te biraz açıksa motor sesi de duyulmaz oluyor sonrası sıkıntı
Internette şöyle bir baktım aynı motoru kullanan Leon ve Golf son sürat testlerini izledim. Leon 220 ye kadar çıktı ama hızlanması benim araca göre daha yavaştı neden bilmiyorum. Golf ise 210 a geldi ve ayağını gazdan çekti. eğer doğru düzlüğü bulursanız biraz zaman alacak olsada 230 bu arabayla gayet mümkün.
1.2 lt hacimli binek bir arabadan böyle bir performans bence alkışı hak ediyor. Aynı segment ve fiyat aralığındaki bir çok arba 180 den sonra baya zorlanıyor. Mesela 1.33 Toyota nın 170 i zor geçtiğin, 1.6 Honda'nın da 180 civarında takıldığını, Kia - Hyundai kardeşlerin 180 leri geçemediğini biliyorum. Ancak 1.4 Turbo Astra lar 220 civarını görebiliyor. Bence buda başlı başına bir tercih sebebidir.
Bir not olarak ta şunu ekleyeyim 160 dan aşağıya nadir düştüğüm genelde 170 - 185 arası gittiğim yolda ortalama tüketimim 6.3 lt idi...