Merhaba sevgili arkadaşlar. Hepimizin bildiği üzere 101 bg motor araçlarımızın yağ eksiltme sorunu olduğu ve benim aracımda da daha ciddi boyutta olduğu konusuna değinerek (son 7 bin km.de 5 litre gibi korkunç bir rakam) ve bu konunun, deyim yerindeyse kabak tadı verdiğini de bilerek
durumu aktarıyorum. son 20 bin km.dir kullandığım ve ve artık yine dün en alt çizgiye gelmesiyle, başka bir yağ denemek için süresine çok olmasına karşın değiştirdiğim castrol magnatec 10/40 yarı sentetik yağ yerine shell helix h8 5/30 tam sentetik yağ koydurdum. konu açmama neden olan olay ise, filtre ile birlikte değişen yağdan 3.5 litre koyulduğu halde şu anda iki çizgi arasının 3/2 si dolu (%66 -70) üç buçuk litre yağ koyduğumuz zaman, filtre değişmiş olsa bile, en üst çizgi düzeyinde olması gerekmez mi? Ayrıca, Eksiltme nedeniyle tam sentetik yağın iyi geleceğini düşünerek kullanan ve olumlu olumsuz görüş bildirecek arkadaşlardan da yorum bekliyorum. Ben de birkaç gün içinde izlenimlerimi aktaracağım. Başka hiçbir sorunu omayan, sıfır km olarak aldığım ve çok sevdiğim aracımı değiştirme niyetine bile götürecek sanırım bu yağ eksiltme olayı. bu nedenle üzerinde duruyorum. yorumlar için şimdiden sağolun. iyi günler.