Motorunuzu kurcalatmayın moralinizide bozmayın. İçten yanmalı her motor yağ eksiltir, aksi eşyanın doğasına ters üstelik yağ yakmasıda istenen bir durumdur neden? Emisyon için tabi, ha buradaki durum komple bu nedenden değil, bu motorun karakteristiği böyle, hafifte fabrikasyon modifiyesi olduğundan dikkat etmek gerekiyor. Merak ediyorsanız farklı yağ markalarını deneyin tabi ama sonuç çok ultra değişmiyor. Bu arada kullanım şartları çok önemli, kontağı basıp 50 km hiç durmadan gidip kapatarak kullananın eksiltmesiyle 2 saat dur kalk trafiğinde kullananın eksiltmesi elbette aynı olmaz, bunu göz önünde bulundurun derim. Bu konuda zamanında çok uzun uzun yazmıştım ama özet olarak durum bu. Sıfır alıp kullandığım 2005 makyajlı kasa 101'im var, bagajımda acil durumlar için olan 1 lt'lik 20/50 ve onun dışında tamamlama yağım 1 lt 5/30 her zaman taze taze bulunur, çizgiden çeyreği kadar eksiltiğinde 1 litre eklerim. Denemediğim marka model yağ kalmadı ama artık yakıtımı aldığım markanın yağını yani Opet kullanıyorum, çünkü temini kolay her yerde her zaman bulabiliyorum benzin alırken alıyorum o sırada, abidik bir markayı temin edemezsiniz o sırada farklı yağ koymak zorunda kalırsınız bunun önüne geçtim böylece, gayette memnunum
aracınızı yoğun kullanıyorsanız çok pahallı yağlara gerek yok, yazıktır o paraya, hoş tam sentetik en ucuz yağ bile hatırı sayılır para. Düzenli kontrol edin yağınızı, eksikse tamamlayın sonra bakın keyfinize, takmayın kafaya bi sorun yok