škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

LLumar Cam Filmi (On Numara-5*)

Korhan06 · 132 · 59651

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı murat aktaş

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bugün salih ustada Önlere Atr 20 arkalar atr 15 yapıldı. Dışarıdan bakınca arka tarafin içi neredeyse hiç görünmüyor.
Buna rağmen İçerisi  ferah sevdim llumar iyiymiş.
Foto eklemeyi düşünüyorum da bakalım becerebilirsem

Çevrimdışı macrostr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: macrostr;519728
Yarın için randevu aldım. Yan ve arkalar ATR35 ön cam AIR80BL olarak düşünüyorum, ön cam için PP60 önerdi arkadaş fakat sanırım AIR80BL'de kalıcam. Sonuçları fotoğraflayıp atarım.

Düzgün foto alamadım, hem işlem sırasında hava bulutlandı, yağmur yağdı, hem de aracın yeri değişti.

ATR50 (uygulatmadım): %55 ışık geçiren %35 güneş enerjisini yansıtan bir film, çok açık ton bir film, aracın elegans havasını bozmuyor, içerisi çok aydınlık oluyor. Çok sıcak bir bölgede yaşamıyorsanız (Karadeniz, Marmara vb.) işinizi görür. Ankara'da yazlar çok sıcak geçmese tercihim ATR50 olurdu.

ATR35 (yan ve arka camlar 350 TL): %38 ışık geçiren %44 güneş enerjisini yansıtan bir film. Ankara gibi iklimler için ideal. Tonu güzel, içerisi hafif loş bir hal aldı. Dışarıdan görünürlük orta seviyede. Tekinsiz araçlar gibi kapkara durmuyor. Isı inanılmaz farketti, dış sıcaklık 22-27 arasındayken klimasız idare ediliyor. Güneşte bekleyen araca bindiğinizde hemen farkı hissediyorsunuz. Dikiz ve geri aynasının görünürlüğünde bozulma olmadı. Kararan aynalar ile sorun yaşarmadı. Arka camda resistans çizgileri gece farlarda parlama yaptı, 3-4 gün içinde bir miktar azaldı daha çok azalır mı bilmiyorum ama rahatsız edici seviyede değil şuan. Dikkat ettiyseniz polarize gözlükler ile dışarıdan bakınca araç filmlerde puantiyeli bir desen görünür, bu filmde bu görüntü oluşmuyor.

AIR80BL (ön cam 350 TL): %78 ışık geçiren, %41 güneş enerjisini yansıtan bir film. En korktuğum uygulama buydu. Fakat acaip memnun kaldım. Filmin olduğunu siz söylemezseniz kimse kolay kolay farketmez. Görüntüde bulanıklık, dağılma, içeriyi yansıtma (ayna efekti) yapmadı. Renkler bozulmadı veya gökkuşağı etkisi oluşmadı. Işığın hafif kesilmesi gündüz sürüşü olumlu etkiliyor, renkler daha keskin görünüyor. Gece negatif bir etkisini hissetmedim. Hatta her akşam dur bir dikkat edeyim diyorum, unutuyorum. Bir problem olsaydı farkederdim yani :)

Tüm işleme 600 TL ödedim.

Çevrimdışı alper32

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
@macrostr
Air80bl den daha seffaf filmleri var mı? Netteki fotolarda sanki mavimsi bir film gibi duruyor.
İçeriden ve dışarıdan çekilmiş fotoları bekliyoruz :)

Çevrimdışı macrostr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: alper32;520908
@macrostr
Air80bl den daha seffaf filmleri var mı? Netteki fotolarda sanki mavimsi bir film gibi duruyor.
İçeriden ve dışarıdan çekilmiş fotoları bekliyoruz :)

Evet AIR80Bl biraz mavimsi, çok baskın değil, hatta filmin olduğu bile çok belli değil. Bazı fotolarda bende aşırı mavi görmüştüm, film takılmadan önce, elde çok mavi duruyordu fakat uygulayınca değişti. Bir de yan camlar siyah olunca çok belli etmedi kendini. Tüm camlar AIR80 olsaydı sırıtabilirdi. Bugün yağmursuz bir an yakalarsam foto çekmeye çalışırım. AU85UV ve AIR90 gördüm fakat Türkiye'de bulabilir misin emin değilim. Bunlar dışında güvenlik filmi diye geçen tam şeffaf filmler var sadece camın dağılmasını engelliyor bunlar stoklarında var.

Alıntı yapılan: murat aktaş;520914
PP serisinin fiyati nedir acaba
PP60 ön cam için 300 TL istedi, tüm camlara fiyat sormadım fakat 800-1000 arası bir rakam çıkar diye tahmin ediyorum. PP serisi biraz metalik, ayna gibi yansıma yapıyor, sanki biraz da yeşilimsi geldi bana.
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2015, 13:09:21 Gönderen: macrostr »

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: macrostr;521036
Evet AIR80Bl biraz mavimsi, çok baskın değil, hatta filmin olduğu bile çok belli değil. Bazı fotolarda bende aşırı mavi görmüştüm, film takılmadan önce, elde çok mavi duruyordu fakat uygulayınca değişti. Bir de yan camlar siyah olunca çok belli etmedi kendini. Tüm camlar AIR80 olsaydı sırıtabilirdi. Bugün yağmursuz bir an yakalarsam foto çekmeye çalışırım. AU85UV ve AIR90 gördüm fakat Türkiye'de bulabilir misin emin değilim. Bunlar dışında güvenlik filmi diye geçen tam şeffaf filmler var sadece camın dağılmasını engelliyor bunlar stoklarında var.

PP60 ön cam için 300 TL istedi, tüm camlara fiyat sormadım fakat 800-1000 arası bir rakam çıkar diye tahmin ediyorum. PP serisi biraz metalik, ayna gibi yansıma yapıyor, sanki biraz da yeşilimsi geldi bana.

Onur, arka camdaki ışık kırılması normal. Vag grubunda rezistansın da kalın olmasının da etkisi var bu durumda, zamanla alışılıyor.

Ön cam için PP yerine Air tercih etmekle en doğrusunu yaptın bence. Zira Air zaten aslen ön cam için üretilmiş bir film. PP serisi ise diğer camlar için, ha tabii ısı blokajı bakımından daha başarılı o ayrı konu.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı macrostr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Fotoları sabah çektim. Camdaki lekeler otoparktaki ağaçlardan damlayan sular yüzünden oluştu, film ile alakalı değil.

Büyük resimler için tıklayın

Güneş vuran taraftan

Gölgeden

Ön cam

İç Dış

« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2015, 11:06:01 Gönderen: macrostr »

Çevrimdışı macrostr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;521073
Onur, arka camdaki ışık kırılması normal. Vag grubunda rezistansın da kalın olmasının da etkisi var bu durumda, zamanla alışılıyor.

İlk günkü hali aşağıdaki gibiydi, azaldı ama yok olmadı. Eski aracımda da yaşamıştım. Takılmıyorum :)

Çevrimdışı ndmrc

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar iyi günler öncelikle. Ben de şu Ankaradayım ve beyaz elegance aracıma Llumar cam filmi yaptırmak istiyorum.
Hem küçük oğlum güneşten etkilenmesin hem de uzun yolda Güneş çekilmiyor gerçekten.

Arka yan camlarda Bod perde takılı ama gene de sıkıntı oluyor. Perdenin arka cama takılan bölümü çok uygun olmadığından Aracın kendi perdesini kullanıyorum.

Arka camda oluşan ışık yansıması ve sökme durumunda oluşacak rezitans sıkıntısı yaşamak istemediğim için sadece ön ve arka yan camlara ATR50 yaptırayım diyorum. Sonrasında Arka yan camlara perdeyi tekrar takınca önler 1 arka 2 numara gibi görüneceğini düşünüyorum.

Fikrinizi paylaşırsanız memnun olurum...
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2015, 12:29:27 Gönderen: ndmrc »

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: macrostr;521202
İlk günkü hali aşağıdaki gibiydi, azaldı ama yok olmadı. Eski aracımda da yaşamıştım. Takılmıyorum :)

Kullanılan sıvının da tam kurumamış olmasının etkisi var, zira bayağı kötüymüş. Şimdi tahammül edilebilir hale gelmiştir.:)

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ndmrc;521211
Arkadaşlar iyi günler öncelikle. Ben de şu Ankaradayım ve beyaz elegance aracıma Llumar cam filmi yaptırmak istiyorum.
Hem küçük oğlum güneşten etkilenmesin hem de uzun yolda Güneş çekilmiyor gerçekten.

Arka yan camlarda Bod perde takılı ama gene de sıkıntı oluyor. Perdenin arka cama takılan bölümü çok uygun olmadığından Aracın kendi perdesini kullanıyorum.

Arka camda oluşan ışık yansıması ve sökme durumunda oluşacak rezitans sıkıntısı yaşamak istemediğim için sadece ön ve arka yan camlara ATR50 yaptırayım diyorum.

Fikrinizi paylaşırsanız memnun olurum...
Güncel fiyatları bilmiyorum, ancak arada çok fark yoksa PP serisi tercih edebilirsiniz.

Çevrimdışı murat aktaş

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Atr 50 hem ısı hem ışık koruyuculuğu için çok açık tonda kalabilir. Eğer yüksek koruma istiyorsanız Atr 20 işinizi görebilir benim önler Atr 20 çok memnunum.
Arkalar Atr 15 yani en koyunun bir açığı başkasına koyu gelebilir ama ben memnunum. Önceden klimayı yüksek kademede kullanırken şimdi en minimum da işimi görüyor.

Arka camda yansımalar bende de oldu ama bence hiç önemli değil.

Keşke pp serisi yaptirsaydim diyorum o çok daha iyi

Çevrimdışı ndmrc

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;521214
Güncel fiyatları bilmiyorum, ancak arada çok fark yoksa PP serisi tercih edebilirsiniz.

Ender Bey cevabınız için teşekkürler.
PP serisi bütçemi aşabilir sanırım.
Açıkçası birazda görsel olarak camlar bir miktar koyu olunca, beyaz araçta şık duruyor. Forumda yaptıran arkadaşlarda hatta konu sahibinin aracında olduğu gibi.

Çevrimdışı ndmrc

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Sonun da ben de Temmuz ayı içerisinde Ankara'ya gittiğim bir dönemde. Salih ustada Llumar uygulması yaptırdım.
Önler ve Bagaj camı ATR50
Arkalar ATR35
Açıkçası memnunum. Hem yoğun güneş ışınlarından hem de UV den korunma sağladık böylece.
Şimdi de en ön cam gözüme batmaya başladı :) güneş önden vurunca

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ndmrc;532086
Sonun da ben de Temmuz ayı içerisinde Ankara'ya gittiğim bir dönemde. Salih ustada Llumar uygulması yaptırdım.
Önler ve Bagaj camı ATR50
Arkalar ATR35
Açıkçası memnunum. Hem yoğun güneş ışınlarından hem de UV den korunma sağladık böylece.
Şimdi de en ön cam gözüme batmaya başladı :) güneş önden vurunca

Ön cama yaptırırsanız fiyatı pahalı olsa da Air seriri yaptırın derim.