Merhabalar,
Uzun süredir aracımızı yenilemek istiyoruz ancak bir çözüm bulamadık.
Küçük araba alalım eşimde kullansın derken yaris, fiesta, c3 vs. araçlara baktık.
Henüz deneme şansım olmadı ama fabia başarılı bir alternatif olarak gözüküyor.
Ancak problemimiz oldukça fazla. Küçük araç almak yerine mevcut aracı az yakan kaliteli bir araç ile değiştirelim dedik focus, corolla, golf vs. modellere bakıp octavia inceleme fırsatı bulduk.
Şimdi durumlar şu şekilde; çocuklu bir aile arabası ihtiyacımız var. Yaz, kış, uzun yıllar düşük maliyetli bir araba bakıyoruz. Octavia 1.6 tdi dsg bunun için çok uygun gibi.
Bir diğer husus ise eşimle farklı ve uzak yerlerde çalışıyoruz. Hele ben günde 80 km kadar yol yapıyorum. Şimdi bu durumda 2 araç gerekiyor gibi. Bu durumda da fabia 1.2 dsg eşime alsak ben araçsız kalsam mı acaba diye de düşündüm :gaz: isofix koltuk takıp çocuğuda okula götürebilir. Büyük yolculukları düşünmezsek bebek arabası çantalar, yükler filan sığar herhalde :confused:
ikisini birden almak için mevcutu satmak ve kredi vs. borçlara girmek zorundayız. Nasıl bir yol izlesek, fabia güvenli olur mu, octavia uzun yıllar götürür mü yorumlarınızı ve önerilerinizi almak isterim.
Octavia çok yüksek kapasiteli ve düşük masraflı gözüküyor.
Rapid ise ara bir sınıf gibi ama octaviadan küçük olmadığı için bir taşla 2 kuş olmayacak gibi :confused: