škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fabia, Octavia ve Rapid

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı arastiran

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhabalar,

Uzun süredir aracımızı yenilemek istiyoruz ancak bir çözüm bulamadık.
Küçük araba alalım eşimde kullansın derken yaris, fiesta, c3 vs. araçlara baktık.

Henüz deneme şansım olmadı ama fabia başarılı bir alternatif olarak gözüküyor.

Ancak problemimiz oldukça fazla. Küçük araç almak yerine mevcut aracı az yakan kaliteli bir araç ile değiştirelim dedik focus, corolla, golf vs. modellere bakıp octavia inceleme fırsatı bulduk.

Şimdi durumlar şu şekilde; çocuklu bir aile arabası ihtiyacımız var. Yaz, kış, uzun yıllar düşük maliyetli bir araba bakıyoruz. Octavia 1.6 tdi dsg bunun için çok uygun gibi.

Bir diğer husus ise eşimle farklı ve uzak yerlerde çalışıyoruz. Hele ben günde 80 km kadar yol yapıyorum. Şimdi bu durumda 2 araç gerekiyor gibi. Bu durumda da fabia 1.2 dsg eşime alsak ben araçsız kalsam mı acaba diye de düşündüm :gaz: isofix koltuk takıp çocuğuda okula götürebilir. Büyük yolculukları düşünmezsek bebek arabası çantalar, yükler filan sığar herhalde :confused:

ikisini birden almak için mevcutu satmak ve kredi vs. borçlara girmek zorundayız. Nasıl bir yol izlesek, fabia güvenli olur mu, octavia uzun yıllar götürür mü yorumlarınızı ve önerilerinizi almak isterim.

Octavia çok yüksek kapasiteli ve düşük masraflı gözüküyor.

Rapid ise ara bir sınıf gibi ama octaviadan küçük olmadığı için bir taşla 2 kuş olmayacak gibi :confused:

Çevrimdışı dynia

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Dostum cok yakın bır arkadasım 2015 hyundai i20 benzınlı otomatık aldı elite paket. Arabaya resmen hayran kaldım benım fabısden sonra. Donanım olarak viraj asıstanından cam tavan sunroofunahız sabıtleyıcı geri görüş kamera dokunmatık navıgasyon tırptonıc vıtes led onler vs. 53.500 tl ş.içi 32 krş aracın yakıtı. Fabişi satıp almayı dusunmuyor değilim !!! Bir testine kesinlikle cıkmalısın ;)

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Fabia aile araci olarak yetmez, octaviaya da esiniz alisir bence. Biraz kullaninca sorun cekmez. Ama ille de 2 araba olacaksa octi sifir km, bi de ufak otomatik 2. El arac dusunulebilir.

Çevrimdışı Esariipek

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;514988
Fabia aile araci olarak yetmez, octaviaya da esiniz alisir bence. Biraz kullaninca sorun cekmez. Ama ille de 2 araba olacaksa octi sifir km, bi de ufak otomatik 2. El arac dusunulebilir.

Aynen katılıyorum İlker abiye. Mevcut durumda günlük 80-100km yapan biriyseniz aile içinde kulkanabileceğiniz octavia tarzı bir araç alıp hem işinize gücünüze hemde ailecek yapacağınız yolculuklarda kullanabilirsiniz. Eşinize de orta halli sağlam işini gördürecek uygun fiyatlı otomatik bir araç alabilirsiniz

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Esinizle cok zit yerlerde calisiyorsaniz mevcut bir araciniz da varsa kesinlikle 2 araca donmenizi tavsiye ederim.

Gerekirse 2 adet ikinci el arac alin ama iki ayri arac olsun. Sifir arabalar ates pahasi butceyi zorlamasi cok normal. Bir tane octavia alip her gun sehirler arasi otobuscu gibi yol yapmaktansa (ki gunumuzde en degerli sey zaman) 2010 ve ustu iki adet arac alinmasi taraftariyim ;)

Çevrimdışı arastiran

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Yorumlarınız için çok teşekkürler.

i20 'nin yakıt değerleri yüksek görünüyor. Skoda grubunda erişilebilir ve düşük masraflı araçlar dikkatimi çekti.

Hem zıt yerlerde hem de başlama/bitiş saatleri oldukça farklı şekilde çalışıyoruz. Bu zamana kadar böyle bir problem yoktu ancak önümüzdeki haftalarda keskin bir değişim olacak ...

2 araç olursa yıllık vergi ve bakımlar düşük olması için 1.2 türevi araçlara bakmak doğru olacak sanırım. En azından küçük araç için. En azından birisinin otomatik olması lazım eşim nedeniyle.

Dediğiniz gibi uzun yolda octavia'yı harcamak yerine ben uzun yola küçük araç ile gidebilirim. Bu durumda düz vites 1.2 fabia benim işimi görür gibi. Hem dolu bir araç hem de ekonomik.

Bütçeyi perişan etmemek için rapid spaceback otomatik dolu bir araç aile arabası olabilir mi ? Octavia ile arasında çok kayıp olur mu acaba ? Gerçi rapid spaceback daha cüsseli bir araç gibi ama yorumlarınızı almak isterim ...

Teşekkürler.

Çevrimdışı arastiran

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Ankara içi bayilerde araç olmadığı ve 3 ay kadar beklemek gerekebileceği bilgisi aldım.

Fabia 1.2 otomatik, Rapid Spaceback 1.4 otomatik ve Octavia Otomatik Dizel/Tsi kararsızlıkla araştırıyorum.

Olanlar genellikle temel donanımlar. Sipariş geçilince 3 ay da hayal olacak gibi ...

Yönlendirebileceğiniz ve indirim yapan bir bayi var mı ?
Fiyatlara göre araç seçimi yapıp siparişi planlamamız lazım ...

Teşekkürler.

Çevrimdışı arastiran

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Son mesajıma ilişkin arayışlarım devam ediyor.
Haftasonu fabia test sürüşüne çıkmak istiyorum ancak başvuru formunda fabia yok ...