2 desibele dağlar kadar fark var demek çok saçma değil mi. Akustik olarak çok fark olmasi imkansız. Gönderdiğim sitede vakumlu mercedes 64 db olculmus aynı şartlarda octavia 1.2 62 desibel. Dünyaca referans kabul edilen bu site yalancı mi? Çünkü yalancı değilse octavia mercedes den çok daha sessiz
Buradaki farkı anlamak imkansiza yakın. 2011 Passat a nazaran benim aracim daha sessiz ama çok daha sessiz diyemem sadece benim aracim 2015 olduğu için trim sesi daha az.
Bence algı psikolojik.
Sizce saçma, bence değil. Ayrıca herhangi bir forumda bir üye tarafından yapılmış bir argüman için "saçma" ifadesini kullanmak da ne derece doğrudur o da ayrı bir tartışma konusu.
Sizin verdiğiniz sitedeki değerler için "yalancı" gibi bir ifade de kullanmadım zaten, nereden uydurduğunuz konusunda da bir fikrim yok.
Yalıtım konusuna az çok kafa patlatanlar -ki emin olun ben bayağı bir patlatmıştım ve patlatıyorum- düzgün asfaltta hemen her aracın iyi sonuç alabileceğini, ancak pürüzlü/mıcır/soğuk asfalt dediğimiz asfaltta araçlar arasındaki yalıtım farkının ortaya çıkacağını bilirler. Sizin bahsettiğiniz, ya da diğer özellikle Almanya kökenli testlerin tamamı da zaten bu kaliteli asfaltlarda yapılıyor; ondan sonra Superb ile Passat aynı ses seviyesinde çıkabiliyor.
Benim tamamen aynı şartlarda yaptığım testlerde B7 kasa 2.0 TDI motor Passat 81 desibelin üstüne çııkmazken, kendi aracım 84 desibelin altına inmedi. Aradaki 3 db fark ise gayet de hissedilir seviyede idi. En azından ben somut bir gerçeklikle sizin deyiminizle "psikolojik algı" arasındaki farkı ayırt edebilecek seviyedeyim.