Merhaba,
Saçma demekten vazgeçtim. Ayrıca siz yalancı dediniz de demedim. Sadece yalancı mı diye sordum.
Yalnız 81 desibel çok yüksek bir rakam zaten. Bildiğiniz saç kurutma makinası sesi nasıl bir yolda test yaptınız ben o 80 desibellere 180 km hız ile giderken bile yaklaşamıyorum. ayrıca 80 desibel ses olan bir yerde konuşmak için bağırmanız lazım. çünkü normal konuşma 55 desibel. Ayrıca yine dediğim gibi 80 desibel ve üstü zaten çok fazla 81 desibel saç kurutma makinası size 10 cm yakındayken duyacağınız ses iken 83 desibel de 13 cm uzağınızda duyacağınız sestir. Yani yine çok bir fark yok...
Neyse ben bu konuyu daha fazla uzatmayacağım ama şunu net söylüyorum C sınıfında kendi akranları arasında Octavia dan sessiz tek araba Golf'tür onuda içinde hisle - kulakla bilmemne anlamak için işi gücü bırakıp arabayı dinlemek gerekir.
Bakın hala benim şahsen yaptığım testi bana anlatıyorsunuz, temel sıkıntı bu. Siz herşeyi bildiğiniz için, bana nasıl bir test yaptığımdan, hangi değerleri görüp göremeyeceğimden bahsediyorsunuz. Testi yaptığımda yanımda mıydınız? Değildiniz. O zaman benim yaptığım bir testle ilgili olarak varsayımlarda bulunmayı bırakın lütfen.
Bu forumun eski üyeleri benim ses konusundaki takıntımı gayet iyi bilir. Bu konuya ne kadar kafa patlattığımı da. Hele hele lütfen bana yok şu desibel şu alete eşit, yok bu desibel bu alete eşit gibi şeylerle -sanki bizim bunlardan haberimiz yokmuş da yeni öğreniyormuşuz gibi- gelmeyin. Zira 2-3 desibele özellikle de otomotiv sektöründe "önemsiz" diyen bir şahıstan bu konuda öğrenecek hiçbir şeyim yoktur. Zira günümüzde araç üreticileri 0 "1 desibellik" farkları oluşturmak için ar-ge'ye milyonlarca dolar para harcamaktadır.
Yaptığım testi Ankara'da Yaşamkent-Optimum AVM arasındaki çevre yolunda yaptım. İki aracın da sürati 130 km./saat idi, ses sistemleri kapalı, klima kapalı konumdaydı. Kısaca tüm şartlar eşitti. Lastik markaları farklı olsa da desibel değerleri aynıydı. Bu şartlar altında Passat 81 desibel altı, benim aracım 84 desibel üstü ses verdi; zira yolun kalitesi berbattı. İşte bunun için yalıtımı iyi olan araçla yalıtımı kötü olan araç arasındaki fark kötü yolda belli olur diyorum.
Son olarak bu satırların sahibinin aracında Ziebart ses yalıtımı bulunduğunu, 1. uygulamadan memnun kalmadığım için Genel Müdürlük'teki uygulama merkezinde uygulamanın tekrarlandığını belirtmek isterim. Kısaca ses konusunda biz de az buçuk bilgiye ve tecrübeye sahibiz...