škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Octavia Yalıtım Problemi !!!

aserhat · 120 · 31639

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kmlglcn;542944
Ben Octavia'mı ailenin 2. aracı olan 2006 honda jazz ile kıyaslıyorum ve rüzgar sesi Honda'da bariz şekilde daha az.Ayrıca  yine Octavia almak için sattığım 9 senelik 2006 model 307 sw 1.6 hdi ile kıyaslıyorum ; yol tutuş(esp yok, lastik195/65/15) ve rüzgar  sesi konusunda 307 net olarak daha iyiydi.Ayrıca her ay bir kaç kez kullandığım amcama ait  olan 2009 model civic her konuda (ses ,konfor ,yol tutuş,rüzgar sesi vs.)daha iyi.Bu üç araç da  sıfır alınmıştır.Octavia'nın kendine göre büyük artıları var tabii ki kötü araba demek haksızlık olur ama eksileri de bunlar maalesef..

Ben a7 kasa kullanamadım henüz ama Civic'ten kötü ise berbat bir ses yalıtımı vardır hatta ses yalıtımı yoktur diyebilirim.Yol sesini Civic kadar alan nadir araba vardır sınıfında.
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
A5 kasadan A7 kasaya geçen biri olarak ben gayet memnunum yalıtımdan. Rüzgar sesi çok var ona bir şey diyemem. A5 kasada da vardı. Ama herkesin abarttığı kadar kötü bir yalıtımı yok bence. Motor sesi yok denecek kadar az 1.2 TSI da zaten.
Alıntı yapılan: freemaniac;542983
Lastiklerinizi değiştirin.
Lastikler çok fark ettiriyor aynen. Benimkiler Continental Conti Premium Contact5.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2015, 05:05:36 Gönderen: ailotana »

maliilhan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: telepinu;542851
Bu abiler konutu iyi değerlendirmişler: https://www.youtube.com/watch?v=LrNop2cfFXI
Aynı durum Jetta'da da var http://www.otopark.com/2015/09/12/cakal-carlos-volkswagen-jetta-1-6-tdi-highline/

taraflı bir test gerçekci değil benim eski a5 bundan iyiydi falan bence cok labal.eğitim seviyeleri çok düşük.referans almayın

maliilhan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: kmlglcn;542888
Yalıtım motor sesi hariç gerçekten çok zayıf .Motor sesi de önceki aracım dizel olduğu için  az geliyor olabilir bana.Yol sesi ,lastik sesi,rüzgar sesi,amortisör sesi,lokurtu, tıkırtı ,gıcırtı,gacırtı,çıtırtı,şırıltı,uğultu,ıslık, güm,pat...ne ararsanız var bende.Abartmıyorum hepsi var.Hele yağmurda yada hafif kumlu mıcırlı yolda aracın altından gelen ses... Yol tutuş zayıflığı,düz otobanda gezinme,rüzgardan etkilenme de cabası.Yine de fiyat performans olarak en mantıklı araçlardan biri olduğunu düşünüyorum.Malzeme kalitesi ve işçilik keşke biraz daha iyi olsaydı demeden de duramıyorum..

sat kardeş o kadar ses var neden biniyorsun.katlanmak zorunda değilsin menmun değilsen.git megan al corolla jetta al

maliilhan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: kcan;542936
kusura bakmayın bu başlık bu forum içinde gördüğüm ve gördükçe sinirimi bozan tek konu diyebilirim,

bu izalasyon konusu yaşanan bölgeye, kullanılan yola, kullanım tarzına, aracın üzerindeki motor tipine, o anki hava koşullarına, aracın yük durumuna, kullanıcının kulak hassasiyetine, göre değişir ve hiç bir zaman sonu gelmeyecek bir konudur bu ve her markada bu konu olacak.

a8 2015 passatı olan arkadaşım 1.6 tdi elegans a7 aracımın arka koltugun 1 saat yolculuk yaptı. walla daha önce binseydim bu arabaya kesinlikle octovia alırdım.benim arabanın arkasıyla aynı hem daha donanımlı dedi...
yani begenmeyen elden cıkarıp başka araçları deneme şansını yakalayabilir

maliilhan

• Ziyaretçi
arabanın altında plastik kaplamalar var eğilim ve onlara elinizle vurun görceksinizki kötü yollarda ve bozuk zeminde ses yapan o plastik kaplamalar söktürüp içerisine zirfli kagıt serdirdim.arabamda tıkkkk ses kalmadı.arkadan gelen sesde arka alt taraftaki plastik kaplamalar elinizle tampunun ordan uzanın vurun sesi göreceksiniz.lütfen herkes dediğimi yapsın ama mutlaka.çukur ve tümseklerden geçtiğinizde ses yapan o plastik parçalar

maliilhan

• Ziyaretçi
arabanın altında plastik kaplamalar var eğilin ve onlara elinizle vurun görceksinizki kötü yollarda ve bozuk zeminde ses yapan o plastik kaplamalar söktürüp içerisine ziftli kagıt serdirdim.arabamda tıkkkk ses kalmadı.arkadan gelen sesde arka alt taraftaki plastik kaplamalar elinizle arka  tampunun ordan uzanın vurun sesi göreceksiniz.lütfen herkes dediğimi yapsın ama mutlaka.çukur ve tümseklerden geçtiğinizde ses yapan o plastik parçalardır.
içlerine sesi kesecek birşeyler koydurun yada koyun

maliilhan

• Ziyaretçi
arabanın altında plastik kaplamalar var eğilin ve onlara elinizle vurun görceksinizki kötü yollarda ve bozuk zeminde ses yapan o plastik kaplamalar söktürüp içerisine ziftli kagıt serdirdim.arabamda tıkkkk ses kalmadı.arkadan gelen sesde arka alt taraftaki plastik kaplamalar elinizle arka tampunun ordan uzanın vurun sesi göreceksiniz.lütfen herkes dediğimi yapsın ama mutlaka.çukur ve tümseklerden geçtiğinizde ses yapan o plastik parçalardır.
içlerine sesi kesecek birşeyler koydurun yada koyun

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arka çamurluk altındaki plastik parçaları ben çıkardım zaten :)

Ancak benim araçta zaten arka taraftan ses gelmiyor :) Sorun yüksek hızda kapıdan gelen rüzgar sesi

Çevrimdışı kmlglcn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: maliilhan;544367
sat kardeş o kadar ses var neden biniyorsun.katlanmak zorunda değilsin menmun değilsen.git megan al corolla jetta al
Aracımı almak istiyorsan gel buyur bak satayım sana...Alacağım arabaya da, satacağım arabaya da ben kendim karar veririm,bu konuda tavsiyene hiç ihtiyacım yok.Bu forum arabalarımızı sadece övmek için mi yoksa sorunlarımızı paylaşmak ve çözüm üretip dayanışma halinde olmak için mi?Ben tecrübelerimi ve görüşlerimi paylaştım.Uzun yada kısa süreli çok çeşitte model ve marka araba kullandım.Hiç bir markanın da ne fanatiği ne takıntılısıyımdır.Skoda dahil.Bu arada alıntı yaptığın mesajımın son cümlelerini bir daha okursan neden Octavia aldığımı yada niye satmadığımı görürsün.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 13:45:01 Gönderen: kmlglcn »

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: maliilhan;544370
arabanın altında plastik kaplamalar var eğilim ve onlara elinizle vurun görceksinizki kötü yollarda ve bozuk zeminde ses yapan o plastik kaplamalar söktürüp içerisine zirfli kagıt serdirdim.arabamda tıkkkk ses kalmadı.arkadan gelen sesde arka alt taraftaki plastik kaplamalar elinizle tampunun ordan uzanın vurun sesi göreceksiniz.lütfen herkes dediğimi yapsın ama mutlaka.çukur ve tümseklerden geçtiğinizde ses yapan o plastik parçalar
Güzel tavsiyeleriniz için sağ olun. Arabanın altında ama nerede tam olarak?
Davlumbazlardan mı bahsediyorsunuz?

maliilhan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: viperking;544387
Arka çamurluk altındaki plastik parçaları ben çıkardım zaten :)

Ancak benim araçta zaten arka taraftan ses gelmiyor :) Sorun yüksek hızda kapıdan gelen rüzgar sesi[/Q

160" 4M Big D Car Truck Motor Door Rubber Seal Strip Weather Strip Hollow For Car Motor Door 4M*14mm*12mm US Free shipping
http://www.aliexpress.com/item/14MM-X-12MM-4Meter-3M-D-Rubber-Seal-Weather-Strip-Hollow-For-Car-Motor-Door-US/32286557233.html
(from AliExpress Android)

Ben aliexpressden fitil siparis verdim rüzgar sesi fitilden kaynakli.lama cimi yok fitil ince  yanina bi kat daha cekecegim

maliilhan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Levcho;544401
Güzel tavsiyeleriniz için sağ olun. Arabanın altında ama nerede tam olarak?
Davlumbazlardan mı bahsediyorsunuz?

Kardeş ön kapınin ordan aşağ8ya egil kolunu uzat ve oraya elinle vur ne demek istedigimi anlayacaksın.sonra arka tamponun teker tarafına gec kolunu uzat  dek gelen yere vur ne demek istedigimizi anlayacaksin.yani ses yapan sey süspansiyin falan degil.aracın altındaki kopmle plastik kaplama söktür onu icine  izocam zoftli kagit ne bileyim herhangi bi malzemeyle doldurt takdir
Hayırlı olsun artık oktovian cukurlarda sessiz.alttan gelen ses bu sesler

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle