Herkese merhaba,
Sahibi olduğum octavia benim üçüncü aracım ve öncekilerde karşılaşmadığım bir sorun var. Daha havalar çok ısınmamış olmasına ve araç da beyaz renk olmasına rağmen araca binip hemen klimayı açsanız da rahata ermeniz için klimanın uzun süre tam performans çalışması gerekiyor. Özellikle ön göğüsten olduğunu tahmin ettiğim rahatsız edici bir sıcaklık yansıması var sanki araçta. Arabayı kullanırken yüzüme yüzüme sıcaklık geliyor, sanki kalorifer çalışıyormuş gibi. Tüm kanalları kontrol ettim tabi, sıcak hava falan gelmiyor hiçbir yerden. Sorun ön gögüsün fazlaca ısınması ve bu sıcaklığı da tam önde oturanların yüzüne doğru yansıtması sanki. Daha evvelki araçlarımda hiç böyle bir rahatsızlığım olmamıştı. Astra'nın otomatik klimasını 21'e getirdiğim çok nadirdir, anca 40 derece civarı sıcaklıklarda, genelde 22'de kullanırdım. Ocativa'da ise 21 derece daha Mayıs'ta, 30'u görmediğimiz havalarda kesmiyor. Hava 40 derece iken ne olacak düşünüyorum.
Klimanın yetersiz gelmesi problemi olabilir belki ama kanallardan gelen hava gayet soğuk.
Aracın tüm camlarını şeffaf uv korumalı filmle kaplatmak geliyor aklıma. Sizlerin tecrübe ve görüşleriniz nelerdir?