Merhaba
Kasım ayından beri Rapid Spaceback 1.6TDI DSG Elegance kullanıcısıyım.
Bu fiyatlar seviyesinde aynı özellikleri taşıyan ve arkasında VW gibi bir markanın olduğu başka bir araç bulursanız kaçırmayın derim.Ben aracımın öncelikle fiyatının bir arabası olduğunu düşünüyorum zira skoda amblemlerini söküp VW amblemini koyun fiyat direk olarak +5000 oynayacaktır.
Yağmur sensörü ve far sensörü olan bir şirket aracı kullanmaktayım o araç henüz 800kmde 78.000 tl bedelli bir araç.Ancak daha 800 kmde olmasına rağmen sağ kapıdan bir yerden yolda takırtı geliyor ve aracın camlarının altında bulunan krom çerçevesi yerinden kopmak üzere o araca her bindiğimde aklıma Rapid'i gerçekten almakla iyi yapmışım diye düşünüyorum.Arada 15.000 fark olmasına rağmen iki aracın malzeme kalitesinde ciddi anlamda farklar göze çarpıyor.
Ancak Rapid'in hoşlanmadığım kısımlarıda yok değil tabi ki öncelikle amortisörlerin sert oluşundan dolayı konforu olumsuz etkiliyor özellikle bozuk yollarda durum biraz can sıkıcı hale gelebiliyor,bir diğer konu ise lastik ölçülerinin 215-45-16 olarak oldukça cins bir ölçüde geliyor olması ince yanaklı olması görünüş açısından güzel ancak konu lastikleri sıfır almaya gelince iş biraz tatsızlaşıyor zira tanesi 400tl kış lastikleri ise 480tl civarında idi.Ama bu çözümsüz bir konuda değil tabiki.
DSG ile söylenenlere gelirsek ben aracımın garantisini +2 daha uzatarak 4 yıla çıkarttım ve bakım pakedide satın aldım 4 yıl boyunca oluşabilecek sıkıntılarıda böylece bir nebze olsun bertaraf ettiğimi düşünüyorum.
Performans olarak tatmin edici bir motora sahip olan aracımı etrafımdaki herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum ve şüphesi olanlara hep aynı şeyi soruyorum,60.000 tl civarında sıfır ve dizel+otomatik vites ne alırdın? Cevap nedense hep aynı çıkıyor