Selamlar arkadaşlar.
1.2 Htp Fabia 'm var 2007 model. Aracım LPG'li.
Bolu'dan Ankara'ya gittim. Ankara'dan ßolu'ya geldim. 450 KM 'den bahsediyorum Toplamda. Giderken de gelirken de 100 ila 140 KM bir ara 150, 160 Km hızlara çıktım.
Hiç bir sorun olmadı.
Bolu'ya geldikten bir gün sonra , Bolu 'dan İstanbul 'a yola çıkmam gerekti. Bolu istanbul arası 400 KM falan. 400 'de geliş diyelim 800.
Yani toplamda 2 günde ben 1200 KM bir yol yaptım diyebiliriz. Konuya böyle de bakarsanız sevinirim.
İstanbul'a giderken Sakarya'nın orada YAĞ Lambası yandı. Durduk Yağ'a baktık neredeyse yok. Araç ciddi yağ eksiltmiş. 10/40 Castrol Yağ ekledim 2 Litre. Devam ettim. İstanbul'a yaklaştım yol'da çalışma vardı , 120 KM hız yaptım en fazla.
Devir olarak Fabia'ları biliyorsunuz.. 120 Km hızda araç sürekli olarak kendini 4.000 Devirde tutuyor. Yani bir türlü Deviri indiremiyorsunuz. 100 KM hızda araç 3.000 Devirde gidiyor. Sanırım Skoda Fabia'ların en büyük problemi yüksek devirde gitmeleri.
Tam istanbul'a geldik derken bu sefer Airbag yanıp sönmeye, Hidrolik Lambası yanıp yanıp Sönmeye başladı ve Direksiyon Sertleşti.
Bir süre sert gittikten sonra düzeldi. Sonra yine aynı şeyler olmaya başladı.
Sonra yine düzeldi
İstanbul'dan gece Bolu'ya geri dönüşe geçtim. Düzce'nin oraya geldim gelirken yine 120 km hız ile sabit geldim. Ve Düzce'nin oraya araç YAĞ lambasını yaktı. İndik baktık Yine Yağ bitmeye gelmiş. 1 LT daha yağ attım.
Gece 3'de bolu'ya gelebildik. Sabah kalktım hiç bir şey yok.
Şehir içinde hiç bir sorun yok, Ne zaman uzun yola gitsem bir problem oluyor. Sürekli olarak ya yağ yakıyor ya da başka sorunlar oluşuyor.
Sormak istedim noktalar ,
1- neden araç çok yağ yakar Fabia'larda bu kronik sorun mu ?
2- 120 Km'de 4 BİN Devir ve sürekli bu hızda sabit gitmek motora zarar mı veriyor moturumu sıkıştırıyor araç neden bu şekilde yağ yakıp hidrolik ve diğer uyarı ışığı olan AirBag'i yanıp söndürüyor?
3- Fabia'ların tüm motor seçeneklerinde devir olayı böyle mi yoksa Sadece 1.2. HTP'lerdemi böyle?
Artık Uzun yol sorunları nedeniyle Araçtan soğudum. Arkadaşlarım, Ailem, Bu araba ne zaman Yola gitse, Bolu'dan çıksa bir şey oluyor diyorlar. Skoda 'yı övenn, tavsiye eden biriyken aracın böyle yapması beni gerçekten mutsuz etti.
Hatta aracı satıp düşük modelli 1.6 yüksek motor başka bir araç bile düşünmüyorum değil. Ama satmak istemiyorum da. Sorunu çözmem için ne yapmam lazım.
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.