škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Octi Kafayı Sıyırdı !

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araba bu aralar yine sıyırmaya başladı derdi ne anlamadık bir türlü..Geçen gün seyahat sırasın acayip acayip hareketler çekiyor ama bunu hem benzinde hem lpg de yapıyor..Trafik var dur kalk sürekli,kalker araba normal kalkıyo bi ara devir aşağıya iniyo sanki ayağın debriyajda gibi gitmiyor sürekli bu hareketli çekiyor daha sonra sollama yaparken devirleniyor ayağını hiç çekmeden yüklenince arada bi gaz kesiyor sirkeliyor felan ilginç şeyler yapıyor..

Babamın şüphesi hala debriyajda kalkerken sirkelemesi vs bende gaz kelebeğindendir diye düşünüyorum..Bilgisi olan abilerim yardımcı olursa başımıza ne geleceğini bilelim en yakın zamanda götüreceğiz zaten..

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bence beni sat diye uyarı veriyor:)şaka bi yana bu sorunlara bi anlam veremedim.

Çevrimdışı by wodoo

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.wjktuning.com
Opellerin kronik sorunudur, aynı şikayetler olur ve sorun devir sensöründedir.. Bi baktırın derim, kesin olmamakla beraber sadece bi fikir benimki..
Çok bildimlik yaparsan, çok düşmüşlük yaşarsan.. Yok derdimlik yaparsan, dert görünce saparsın..

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: by wodoo;46914
Opellerin kronik sorunudur, aynı şikayetler olur ve sorun devir sensöründedir.. Bi baktırın derim, kesin olmamakla beraber sadece bi fikir benimki..

yaw araba  opel değil:D octi:)

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;46913
Bence beni sat diye uyarı veriyor:)şaka bi yana bu sorunlara bi anlam veremedim.

Satmak bir şey değil satıp ne alıcaksın bu performansta bu rahatlıkta almaya kalksan superB alman lazım 1.8TSI elegance fiyatına ev satıyolar yani :D

Alıntı yapılan: by wodoo;46914

Aklımızda bulunsun ama sanmıyorum böyle bir şey çıkacağını..

Bir kaç kafamda ihtimal var ama tek umudum gaz kelebeğinin kirlenmesi..

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
debriyaj baskı balatasında olmaz mı?
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı by wodoo

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.wjktuning.com
Alıntı yapılan: dgn;46915
yaw araba  opel değil:D octi:)

Aynı sorun olabilir diye Opel'den örnek verdim, sadece bi fikir.. :)
Çok bildimlik yaparsan, çok düşmüşlük yaşarsan.. Yok derdimlik yaparsan, dert görünce saparsın..

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Açık hava filtresi var ise boğaz kirlidir,oksijen sondası da problemli olabilir tabi...

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ero__;47056
Açık hava filtresi var ise boğaz kirlidir,oksijen sondası da problemli olabilir tabi...

Hava akış metre 1 sene önce değişti kapalı filtre var üzerinde..

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
debriyaj  bitik o kesin (patinaj çekmiyorsan o anda :D)

öbürü için  yeterli  bilgi yok  dolayısı ile  yorum  yapmak  gereksiz.

ama  büyük  ihtimal oda  LPG  ayarsızlığından  çıkacak gibime geliyor

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Büyük ihtimal gaz kelebeğindendir.2.bir tahminde devir sensörü olabilir.
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: AhmetH;47111
debriyaj bitik o kesin (patinaj çekmiyorsan o anda :D)

öbürü için yeterli bilgi yok dolayısı ile yorum yapmak gereksiz.

ama büyük ihtimal oda LPG ayarsızlığından çıkacak gibime geliyor

Patinaj felan yok debriyaj 50-60 binde bitme ihtimali yüksek her gün trafikte araba LPG den sanmıyorum aynı hareketi benzine alıncada yapıyor...

Bu hafta babamın semineri bitsin direk servise..

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Babam az önce geldi arabayı göstermiş bayağı boğuşmuş octiyle sonuç gene aynı değişen bir şey yok..

Sürekli gittiği VW servisine uğramış vagcom cihazını bağlamışlar makina nedense beyni görmemiş daha sonra uğraşmış tesisattan olacağını ve bırakması gerekeceğini söylemiş zamanı olmadığından bırakmamış..Boğaz kelebeğini açmışlar pırıl pırıl hiç bir şey yokmuş bu arada..

Sonra başka bir yer tavsiye etmişler fab diye bir yermiş sanırım ünlüymüş sanayide sözde!! onlarda bağlamışlar bakinayı gene aynı durum beyni görmemiş cihaz onlarda tesisattan olduğunu ve bırakması gerektiğini söylemiş olası durumda beyne kadar gidebilirmiş 300 tl den aşağı çıkmaz vs diye konuşmuşlar...

Babam ordan ayrılmış maslak sanayide 2-3 kere gittiği bosch servise uğramış onlar kendi makinalarını bağlamışlar 2 tane arıza kodu çıkmış hava akışı azmış sanırım öyle bi hata vermiş daha sonra silmişler biraz gelip tekrar bağladıklarında bir şey çıkmamış..

Uzun zamandır anahtardan dertliydik tek seferde açmıyordu 2-3 seferde açıyordu ona bakmışlar felan daha sonra kodlamaya çalışmışlar gel gör ki anahtar arabayı hiç açmamış babamda ben getirdiğimde çalışıyodu felan demiş sonra uğraşmışlar anahtar gene eski haline dönmüş ama yine 3-4 sefer basınca açılıyor bazen 5 dk sora açıyor kafasına göre takılıyor..

Ordakilerin dediğine göre anahtar kodu unutuyomus yada siliyomuş gözde veya alıcıda sorun olduğunu tamirininde 250 tl den aşağı olmayacağını söylemiş onun yerine cenmax alarm takalım demişler gene 2 tane sıfır anahtar alıp cenmax ın chip ini buna takıcaklarmış sıfırdan diş felan yapılacakmış imbo felan yeniden olucakmış ben pek sıcak bakmadım ama babam olumlu bakıyor sizce orjinal mi yoksa cenmax mı?

Cenmax ın maliyeti 190+30 da anahtar tamirde en az 250 tl ve bir daha olma riski var kafamız karıştı doğrusu başka önerdiğiniz servis varmıdır bu durumda?

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
siz bu octiden epey çektiniz gibi geliyor bana,en iyisi daha fazla hasar ödememek için satmak bana göre en tercihli olanıdır.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Skodada anahtar kronik galiba, bir abimize aldığımız fabiada da aynı sorun var.

Bir de o sorunu daha bulamadan fiyat konuşulan yere asla uğramamanızı tavsiye ederim. 50 tl lik arıza için zaten 300 e hazırladık diyip şişirirler, 300 üstü çıkarsada nasıl olsa ödeyecek mantığı ile yaklaşır böyle tipler olaya...