Merhabalar,
Geçen hafta Fabia III Combi 1.2TSI 110 DSG Style aracımı teslim aldım. TR ye bu araçtan 2 tane gelmiş birisini ben aldım =)..
Style pakete ek olarak;
Arka Park Sensoru(Optik)
Spor Koltuklar
Clubber 7.0J x 17“ Jant (215/40/R17 Bridgestone Potenza RE050A)
Fuara gelen araç kırmızı imiş fuarda satılmış. Benim aldığım araçta fuarda satılanın yerine gelmiş ama fuara çıkmamış rengi şeker beyazı.
Normalde GOLF 1.2 TSI(manuel) ya da LEON 1.2 TSI(Manuel) vardı aklımda. Ama bu aracı showroom da inceledim aşık oldum desem yeridir. Pazartesi satın alım işlemlerini başlattim Perşembe günüde aracı teslim aldım.
Aracı Skoda Özaydın bayisinden aldım. İlgi alaka geyet iyi memnun kaldım tavsiye ederim.
Araç resimlerini yakın zamanda ekleyeceğim. Araç şuan 250km de daha.
Araç ile ilgili yorumlarım;
-40 yanak lastik iyi güzel hoş ama aracı dikkatli kullanmak gerekiyor.
-Yol tutuşu şaşırtıcı şekilde iyi ve çok güven verici.
-Yakıt tüketimi şuan ortalama 6.7-7.5 arası Ev ile iş yerim 10 km uzaklıkta ve her sabah 1-2 km yokuş çıkıyorum.
-530 LT bagaj hacmi var ki beni cezbeden tarafı.
-Elini attığınız her yerde eşya gözü var desem yeridir.
-Yalıtımı kişiden kişiye değişir ama bana göre çok başarılı. 100 km altı hızlarda dışarıdan bir ses duymanız zor diyebilirim.
-1.2tsi 110ps motor gerçekten çok atik ve bekletimin çok üzerinde bir performansa sahip.
-DSG için çok söyleyeceğim birşey yok. Bilen biliyor zaten.
-Araç içi plastiklerin sert olması ile eleştiriliyor fakat düşünüyorum bu araçta sert plastik kullanılan yerlerde yumuşak plastik kullanılsaydı ne farkederdi diye benim için hiç bir şey farketmezdi. Sonuc olarak arabanın konsolunda yatmıyoruz =).
-Spor koltuklar harika muhakkak alınması gereken bir donanım.
-Direksiyon hisli ve güzel. Ama düşük hızlarda daha yumuşak olabilirdi.Bana sert geldi.
-Frenler evet doz problemi var!.. Zank diye tutuyor yani yavaş yavaş duramıyorsunuz bu şekilde devam ederse servisle bu durumu görüşeceğim.
-DSG den evet şıngırtı geliyor =)..Aracı teslim alırken bu konuda bilinçlendirdiler hatta aracı lifte alıp şıngırtı sesini simüle ettiler "bak böyle sesler duyabilirsin panik yapma" diye.. Bende zaten konuyu daha oncedende bildiğim için zaten biliyorum bu sesi problem değil dedim geçtim.
-Aracın ön takımları bana göre gürültülü çalışıyor. Belki 40 yanak lastiğin etkisidir bilemiyorum.
-6.5" ekran multimedya+Skoda Surround sistemi mükemmel ve ses tertemiz. Beklentilerimin çok üzerinde. Ayrıca Mirrorlink ile akıllı telefonunuzun ekranını olduğu gibi 6.5" ekrana yansıtabiliyorsunuz ki bu muazzam bir özellik.
- +2 yıl garanti aldım.
-Ama 40 yanak lastik bence iyi olmamış..evet yol tutuşu ve görüntüsü çok çok iyi ama bu araçta 40 yanak lastik ile konforu çok törpülersiniz bilginiz olsun.
-Klima ve havalandırma mekanizması sesli çalışıyor.(En yuksek fan hızında) Sevmedim.
-Motor çok sessiz ve yuksek devirlerdeki sesi güzel.
Aracın olumsuz diyebileceğim bir yanına rastlamadim simdilik. Değerlendirmelerimde objektif olamaya çalıştım.
Merak ettiğiniz bir konu olursa cevaplamaya çalışırım.
Resimler;