öncelikle gidiş verileri, eryamandan, Ayaş yolunun çevreyolu ayrımı (optimumun oradan) ile çevreyoluyle buluşup, rakımı Gölbaşına gidiş, Gazi üniversitesine çıkış.
ortalama 4.1 tüketim ile 47 km yolu saatte 65 km ortalama hızla gitmişim, 44 dakika diyor ama sabah bir yere uğradım 10 dk kadar oyalandım. yani çift marş.
=================================================================
bir yerden bir yere sadece giderek ölçüm yapılmaz, birde başlangıç noktasına geri dönmek gerekir.
buda /Gölbaşı-Konya yolu-armadanın aştinin ordan eskişehir yolu-oradan istanbul yoluna Türk Traktör fabrikasının önünden çıkış-İstanbul yolu-ayaş yolu-eryaman/
==================================================================
ortalama 3.0 litre tüketim ile, 38 kilometrelik yolu, 65 km/s ortalama hız ile 35 dakikada gelmişim.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sonuç olarak, bugün 85 km yolu, gidiş gelişlerin ortalamsını ayrı ayrı alarak hesaplayıp sonucu çıkarırsak, 1.927 litre + 1.14 litre = 3,067 litre ile kat etmişim. tabi bu 85 km de. 100 km ortalamam 3.6 litre civarı bir rakam eder.
mazotun litresi tam 2.5 TL. 1 km lik tüketim değeri TL cinsinden 0.09 TL, diğer tabiri ile 9 kuruş....