Geçen günlerde aracımda bazı değişiklikler hissettim, performansında biraz düşüklük ve rölanti devrinde yükseklik gibi, en çok dikkatimi çekende trafikte durduğum zaman rölantinin 1000 devirde kalıp aşağı inmemesi olmuştu, normalde rölanti devrim 780dd.dır, aracımı genelde şehir içi kısa mesafelerde kullanırım, bundan dolayı bu olayı fazla kafama takmadım, evin önüne gelip aracı park etme esnasında devrin hala 1000dd da olması ve motorun her zamankinden farklı seste çalışması bana biraz tuhaf geldi, araçtan inip egzoz'a baktım garip bir koku hissettim, ilk aklıma gelen aracın dpf temizleme yapması oldu, eve çıkmam gerektiği için aracı stop ettim, ertesi gün akşam 5-10km lik bir mesafede işim vardı araca bindim ve yola koyuldum, araç yine 1000dd dan aşağı inmiyordu, bende bunun üzerine biraz performanslı kullandım aracı, eve geri geldiğimde stop ederken artık devir 780dd sabitlenmişti, eve çıkıp biraz araştırma yaptım ve bu olayın dpf rejenerasyonu olduğunu kesin olarak anlamış bulundum, her ihtimale karşı tekrar aracı alıp 10-15 dk gazlayarak kullandım, 5-10 km daha sürüş yaptım, ama bu seferki sürüşte araç sanki şaha kalkıyordu, sanki başka bir araca binmiş gibi hissettim kendimi, bu dpf temizliğinden sonra oldu diye düşündüm bir anda, bu güne kadar hiç bu kadar seri olmamıştı, trafik ışıklarında kalkışlarda uzayıp gitmesi gerçekten müthiş bir zevk verdi açıkçası, kendi kendime sevinip durdum çocuklar gibi.
Sizlerde Dpf rejenerasyonu oldumu hiç?, rejenerasyon sonrası böyle bir farklılık hissettiniz mi araçlarınızda.