škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

özaydın skodadan uzak durun !!

onur06 · 69 · 23784

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı onur06

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
fatura işinde uzmanlarmış 50 bin üzerini eft ile istemiyorlar kalanı elden peşin alcaz diyolar yani dekontta 50500 tl lik kısım gözüküyor,acemilik işte bunları tanıyınca parayı kaptırmadığım için sevinip hemen arabayı alıp geldim . satış sorumlusunun belki eve gideceği falan tutar diye :) gülüyorum artık kimlere kalmış skoda  bayilikleri...

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
benim araba da 18 km deydi, ''bu ne lan'' dedim, bir işlem yapıp indirdiler 0 km ye..
Bi daha zaten sıfır skoda almam, skoda'yı tercih nedenim, vw hayranlığı ama fiyat yüksekliği nedeniyle kopyasına binmekti, şimdi fiyat farkı da kalmadı zaten...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı Ozan SARAÇ

• RSS 99
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Sıfır arabaların km si bu aralarda olur, 12 km olması normal ona takılmayın lakin dayağı hak etmiş tabi satışçı..

Çevrimdışı Uğur Akar

• KOLTUKÇU
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: onur06;518760
fatura işinde uzmanlarmış 50 bin üzerini eft ile istemiyorlar kalanı elden peşin alcaz diyolar yani dekontta 50500 tl lik kısım gözüküyor,acemilik işte bunları tanıyınca parayı kaptırmadığım için sevinip hemen arabayı alıp geldim . satış sorumlusunun belki eve gideceği falan tutar diye :) gülüyorum artık kimlere kalmış skoda  bayilikleri...
Ben İbiş' i alırken yanımda nakit vardı ama kabul etmediler. "Mail order, havale veya banka hesabımıza yatıracaksınız, elden nakit kabul edemiyoruz" dediler. Hani paranın yüzü sıcaktır ya, bunlar işi tamamen kayıt altında olacak şekilde istiyorlardı. Gerçi Doğuş Maslak' tan aldım. Bir başka bayiden alsam bana da aynı şeyi yaptırırlardı muhtemelen.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da  yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur Akar;518823
Ben İbiş' i alırken yanımda nakit vardı ama kabul etmediler. "Mail order, havale veya banka hesabımıza yatıracaksınız, elden nakit kabul edemiyoruz" dediler. Hani paranın yüzü sıcaktır ya, bunlar işi tamamen kayıt altında olacak şekilde istiyorlardı. Gerçi Doğuş Maslak' tan aldım. Bir başka bayiden alsam bana da aynı şeyi yaptırırlardı muhtemelen.

Tekrar kırmızı yakışmış Uğur, hayırlı olsun...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı bilen

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba,
Ben arabamı 6.800 km de ikinci el aldım. Çok büyük bir kaza ihtimalini sadece kendi refleksim ve birazda şansın yardımıyla(yada Allah korudu) sadece sağ dikiz aynasının dışını kırarak atlattık.
Arabama uyukladığı için çarpan Tır şöförüyle birlikte, yakın olduğu için Özaydın otomotive gittim.(zaten kaza mahali ile özaydın arası 500m)
Dikiz aynasını ve gövdesinin değişmesi gerektiğini söylediler, her ne kadar istedikleri tutar fazla gelse de oraya yaptırdım, sonuçta birkısmını da tır şöförü ödedi.

Aracımı gelip hafta içi evimden aldılar, aynı gün yine gelip arabamı bana teslim ettiler. Serviste bir abi var adını tam emin olmamakla birlikte Muzaffer vs gibi birşey, bence tecrübeli ve iyi biriydi. Arabamı alalı gerçi 24 saat bile olmadı ancak şimdilik işçilik ve hizmet(servis anlamında) iyi gibi duruyor.

Aksesuar fiyatları istedim, maalesef ki sormuş olduğum 3 kalem aksesuarda yüncüler ve özaydın skoda arasında ki fark tam 70 TL ! (Yüncüler daha iyi fiyat verdi.) Bu gerçekten de çok büyük bir fark... Sanırım aynı sağ dikiz aynasını sorununa da Yüncüler daha güzel bir fiyat verebilirdi ama bana çok yakın değildi.

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: onur06;518760

faturanızı tam isteyim vermemekte ısrar ederlerse maliyeye ihbar edeceğinizi söyleyin. hatta ben olsam kesin ihbar ederdim. internet üzerinden ihbar edebilirsiniz.

ben aracı aldığımda 52 km gibi birşeydi neden böyle dedim, bu normal test edilir falan filan dedi. ben de çok üstelememiştim. ama şimdi 10-15 kmleri duyunca keşke diğer araçların kmlerini kontrol etseydim diyorum.

Çevrimdışı Lilan

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Fatura konusunda ben aynı durumu yaşadım.
Benim ödemelerimin hepsi banka üzerinden olduğu için Alo Maliye şikayet ettim.444 0 189 alo maliyenin telefon hattı.

Çevrimdışı bluevelvet

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
0 aracınızın aldığınızda kaç km idi diye bir başlık vardı. Çoğu kişi 15-16-17km gibi rakamlar söyledi. Benimki de öyle bir şeydi. Bunu kafaya takmaya gerek yok. Ancak fatura olayına gelirsek, benim faturamda 1500tl eksik kesilmiş.
Merak ettiğim bir konu Anahtar teslim fiyat aracın fatura bedeli midir. Yoksa fatura bedeli=araç fiyatı+KDV+ÖTV midir.
Anahtar teslim fiyat içinde Araç fiyatı ÖTV KDV dışında MTV+trafik tescil bedelleri+trafik tescil hizmet bedeleri de var.

Çevrimdışı Uğur Akar

• KOLTUKÇU
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bluevelvet;518921
...Anahtar teslim fiyat aracın fatura bedeli midir. Yoksa fatura bedeli=araç fiyatı+KDV+ÖTV midir.
Anahtar teslim fiyat içinde Araç fiyatı ÖTV KDV dışında MTV+trafik tescil bedelleri+trafik tescil hizmet bedeleri de var.

Bana verilen faturada hepsi tek tek belirtilmişti.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da  yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!

Çevrimdışı hakan_by

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Konuyu okuyunca ben de faturaya baktım 75500 e aldığım araba için 74549,75 tl fatura kesilmiş. Aradan 7 ay geçmiş. Bu vergi kaçırma mı yoksa makul bir açıklaması varmıdır merak ediyorum. Araç sipariş formunda da yaptığım havaleler, kredi miktarı ve nakit ödediğim miktar açıkça yaziyor aslında..hesap sormak için geç kaldım galiba
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2015, 19:06:02 Gönderen: hakan_by »

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Konuyu okuyunca ben de 4,5 yıl önce kesilen faturamı baktım. Ödediğim rakam ile fatura arasında 500-TL fark var.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: civanmukti;518835
faturanızı tam isteyim vermemekte ısrar ederlerse maliyeye ihbar edeceğinizi söyleyin. hatta ben olsam kesin ihbar ederdim. internet üzerinden ihbar edebilirsiniz.

ben aracı aldığımda 52 km gibi birşeydi neden böyle dedim, bu normal test edilir falan filan dedi. ben de çok üstelememiştim. ama şimdi 10-15 kmleri duyunca keşke diğer araçların kmlerini kontrol etseydim diyorum.

Sizin arabayla sirket calisani manitasini almis bi gezmis gezdirmis falan bence :) eve gidip gelmeyi gecmis bu is.

Bu arada faturadaki 300-500₺ eksik cok da onemli degil mantikli bir aciklamasi kesinlikle vardir. Cunku 500₺ nin 100₺ lik vergisinin pesine dusmezler. Araci sattiklarinda nerden baksan 3-5 kaliyodur cunku onlara.

Kimse 500₺-1000₺ para kazanmak icin araba satmaz herhalde ;)

Çevrimdışı volkidans

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
özaydından memnunum şimdilik 1 kaza 1 bakım için gittim hiç bir sıkıntı çıkarmadılaar çok da yardımcı oldular...