Daha önce burada Motor ikaz lambası uyarısı ( Egzoz gazi kontrol sistemi arızası) ile ilgili bir konu açmıştım. Başıma gelenleri anlatayım siz değerli arkadaşlara faydası olur belki.
07.05.2015 tarihinde motor arıza ışığını yandığını gördükten sonra Bosch Car Servisine gittim. Servis Elemanlarına dün burada benzin filtresini değiştirdiniz ve bugün bu motor ışığı yandı, dedim Kendileri arbayı cihaza bağladılar sorunun büyük ihtimalle bank 1 senöründen kaynaklandığını söylediler. hata kodunu sildiler tekrar yanarsa gel ve sensörü sileriz temizleriz belki yanmaz ve sorun çözülür, dediler. Tabi birkaç gün sonra tekrar yandı tekrar gittim bu kez söyledikleri gibi sildiler temizlediler . Bu işlemler için ayrıca para da verdim. Baktım sorun düzelir gibi oldu. Bir gün işe giderken motor ışığı tekrar yandı ve tekrar Bosch Car service gittim . Yetkililere artık bu sorunu ve ne gerekiyorsa yapın çok sıkıldım, dedim. Ön sensörün siparişini verdiler. 15 gün sonra gelir, dediler. Eğer tekrar yanarsa , diğer arka sensörü değiştiririz. Em sensörün fiyatı ile arka sensörün fiyatı farklı ve maliyeti bana 600 liraya gelebilir, dediler. 15. gün aradım sensör maalesef gelmiyormuş tedarikte yokmuş, dediler.
Böyle olmaz deyip Skoda Servisine gittim. Cihaza taktılar sinyalin ön sensörden geldiğini eğer sensör arızalı ise bana maliyeti 568 tl olacağını, söylediler. Bu fiyat sadece ön sensör için. Servisteki tecrübeli biri bana benzin filtresini ne zaman değiştirdin, dedi. Ben Bosch Car servisinde 1 ay önce değiştirdim fakat bir dün sonra bu ikazı aldım , dedim. Durumu Bosch Yekililerine söylediğimde alakası yok, dediler, dedim. Okey dediler. Ve arabayı kaldırdılar ne görsünler 3,0 BAR olması gereken benzin filtresi 6,4 BAR takılmış. Yani takılan benzin filtresi 1,2 TSİ Motorun benzin filtresi. Kardeşim bu benzin filtresini nasıl takarlar, dediler. benzin filtresi 3,0 Bar ile değiştirdiler. Sorun büyük ihtimalle bundandır, dediler. 2 hafta oldu yaklaşık 185 KM yol yaptım çok şükür hala yanmadı.
Not : Bosch Car servici taktığı benzin filtresi için benden işçilik dahil 109 TL aldı. Fakat Yetkili servis bu işlem için 59 TL aldı. !!!!!! Bosch Car servisine gittim burada olanları aynısı onlara anlattım, gösterdim , kafalarını kaldırmadılar mahcubiyet özür ama ne fayda. !!!!!!!!