merhaba arkadaşlar.
jant konusunda sizlere çok önemli bilgiler vermek isterim.
ben yıllardır boyahane tesisleri kuran bir firmada endüstriye satışta çalışmaktayım.
jant kesinlikle şakaya gelecek bir konu değildir bilinmeyen üretim kalitesi belli olmayan firmalardan uzak durun. tüm wv bmw mercedes, toyota, hatta bentley firması bile İzmirde 3 adet fabrikası bulunan CMS firmasından jantlarını tedarik etmektedir.
bu firmanın 3 ayrı boyahanesinin imalatında ve montajında proje supervisor yaptım. cms, hayyers lemmerz, componenta gibi firmalar üretim prosesslerini en üst seviyede tutmaktadır. ayrıca yukarıda bahsettiğim araç üreten dünya devi firmalar bu jant üreticilerni bir fiil denetlemektedirler.
global endüstride bir adet aluminyum döküm potası, kalıp , cnc işleme ve basit bir boyahane kurarakta jant üretilebilir. fakat bu iş yalnızca üretmekle sonlanmıyor. bunun güvenlik son kontrolleri x-ray tarama, çekme germe testlerinde başarı ile geçmesi gerekiyor.
bizler piyasada ve haberlerde çok fazla duymuyoruz ama jant kırılması sonucu okadar çok kişi kaza yapıyor hatta hayatını kabetiyor ki..!!
çin malı jant karşılaştırma testi.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BJeFB6SRslksözün özü, bence aracın üzerin gelen sac sıvama jantları kullanmaya devam edin. ya da bayinizden orjinal olan ürünleri tercih edin.
saygılar.