O araba stochk değildir illaki oynanmış motordur yoksa olmaz öyle bişey.
Polo gtı mış adam sattığı arabanın ilanına yazacak kadar sinirlenmiş.
http://forum.sciroccom.com/index.php?topic=6289.01: Biride şöyle yazmış üstteki linki tıklayıp okursanız
benimki 5700 kmde 5. yağ değişimi oldu her seferinde 1.2 litre yağ konuldu ..kısmettt.
Böyle arabamı olur araba benzinle mi yağlamı çalışıyor 1000 km de 1 litre yağ
2: Arkadaşlar Polo GTI satan birisi aşağıdaki ilanı vermiş, GTI'daki motorun bizimkilerin motoru ile yazılım hariç aynı olduğunu düşünüyorum, bu yağ problemi sadece GTI a özel midir?
GTI larda ilk 2.000 km civarında ilk bakım koymuşlar, bizim bir tanıdık da sıfır aldığı arabaya yağ ekletti bu bakımda. Araç şu an 5.000 km anca olmuştur 2. kez yağ eklendi.
Scirocco'da yağ eksiltme sıkıntısı yaşıyor musunuz?
Ek olarak benim aracımda da artık standart yazılım yok, benimki de GTI gibi yağ eksiltir mi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-gti-tsi-83357866/detayAdam sattığı arabanın ilanında da şu açıkmalayı yapmış demekki canına tak demiş...8 AY ÖNCE VW POLO GTI TSI MODEL BİR ARAÇ ALDIM ARABAM YAĞ YAKTIĞI İÇİN BİR SÜRÜ PROBLEM YAŞADIM ARACIMI SATIYORUM VE BU ARAÇTAN ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA TAVSİYE ETMİYORUM. ARABAM ŞUANDA 8300 KMDE 1 DEFA KENDİM 1.7 LİTRE YAĞ EKLEDİM VE TOPLAMDA 5 SEFER YAĞ EKLENDİ
ARAÇ 8300 KM DE 6 LİTRE YAĞ YAKTI BU PROBLEMLERİ BİLİN DİYE SÖYLÜYORUM VE ALACAKSINIZ BUNLARI DEĞERLENDİRİP ALIN DERİM
3: Selam arkadaşlar.. Aracımı alalı 1 ay oldu olmadı yağ yakma sorunu ile karşılaştım..
şuan 2000km'de aracım ve 4lt yağ yaktı toplamda. 2 gün önce servise bıraktım motoru incelemeye aldılar dün ö.sonra başlamışlar işe ve bir şey bulamamışlar yarın bende gidip bakacağım durum nedir ne değildir..
Yurtdışında da bu tür sorunların olduğunu duydum. Ve geçenlerde de bir GTI'ın komple motoru değişmiş ülkemizde.
Servis motor değişimine gitmeyiz diyor bakalım durum ne olacak..
4: Polo gti yağ yakma sorunu
Yağ yakmaya cozum bulundu dıye serviste parca değiştirdiler ancak bugun yaklasık 3000 km oldu yağ eklenelı gene ısık yandı. Benim gibi yapılan ıslemın ise yaramadıgı baska araclar varmı ?
5: TSI Yag Yakma Sorunu
40500km'de ki '09 Scirocco (160'lik) aracim bu sabah yag seviye uyarisi verdi... servis bakimlari duzenli yapilmakta 15bin kmde bir, arac stock, zorlama yapmadan da kullaniyorum. yaklasik 10bin km once bakimi yapilan aracimin yag eksiltmesi normal midir? tsi kullanicilarinda benzer sikayetleri var mi, ya da sebep / cozum onerisi olan?
Servisle konustum pek tatmin edici bir bilgi vermedi. Araciniz turbolu oldugundan 10bin kmde yarim litre yag eksiltmesi normaldir, servise gelin ekleyelim bir sıkıntı olmaz dediler..
6: Buda standart polo normal motor.Volkswagen Aracım Yağ Yakıyor!çiğdem G. | 09 Ekim 2013 16:53
Bundan 3 ay önce Maslak Uzay Oto'dan Ç**** G. adına
Volkswagen polo 1.4 binek araç satın aldım 54.000 TL'ye. Yalnız aracım daha 1,500 KM'de ve yağ yakıyor. Bugün servisi arıyorum araç niye yağ yakar bu modellerde olur diyorlar. Yetmiyormuş gibi ben buna dünya para verdim üstüne 3 bin liraya kasko yaptım garantisi var ve benden 56 milyon yağ dolum ücreti aldılar. Ben her 2 ayda bir yağ mı takviyesi mi yapacağım.
Fabrika hatası ise geri alın aracınızı araştırın nedir bu böyle. Alırken bir dert servisi bir dert gerçekten pişmanım ve ilk işim tüketici haklarına başvurmak aracımdan soğudum sayemizde ekmek yiyorsunuz ama kıymet değer veren yok. Paramın iadesini ve bu sorunun kökten çözülmesini istiyorum.
Bir arkadaş şu yorumu yazmış çok anlamam anlayanlar yorumlayabilirse sevinirim
Manifolddan port enjeksiyonlu t-jet'lere bile fiat fabrikasyon/oem oil catch-can koymuşken direkt enjeksiyon turbo motorlara VW neden hala karter havalandırmaya eklediği checkvalf ile çözüm bulmaya çalışır anlamıyorum...2000 km de 4 litre yağ eksiltme arkadaşlar o kadarda değil buda mı arabanın motor karakteristiği şuna ne zaman sorun diyecekler şaçmalık artık normal demek kimse kusura bakmasında değil wv ferrari olsa çekilmez.
Daha fazla örneğe gerek yok google a polo yağ yakma passat yağ yakma jetta yağ yakma leon yağ yakma vs. vs. işte wv gurubu araçların adının arkasına yağ yakma yazın onlarca yüzlerce örnek çıkar.
Almanlar hala eski motor teknolojilerini kullanıyorlar galiba güncel araçlarında da?