Bir sorun olmayabilir haklısınız ama araçta başka bir nedenle elektriksel sorun çıkarsa servis bu durumu bahane edip garanti dışı bırakabilir gibi algıladım ben.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elektriksel sorun için fiziksel müdahale gerekli , kablo kesip biçme işlemleri yapılırken kısa devre yaptırma gibi. Siz servisin söylediğini boşverin ufak bir örnek vereyim , Fabia kullanım kitapçığında dönüşe duyarlı köşe dönüş farlarını yazıyor yani sis lambalarının yanması , servise bunu gösterdim dedim bu özelliği açın aman abi beyin yanar o yazanlar yurtdışındaki arabalarda var o arabalarin herşeyi farklı beyinleri falan dedi
yani skoda Türkiye’ye gönderdiği arabalara farklı BCM takmis almanyaya gönderdiğine farklı bunu söylerken kendi bile inandi doğrusu, bende bcmnin ayni olduğunu iddaa ettim vs , daha sonra yurtdışında olan style fabia bcmsini buldum benim arabanin bcmsi ile ayni olduğunu gösterdim kem küm etti biz açamayız falana getirdi olayi , tabi ben bu arada vagcom ile açıp gitmiştim sonra gösterdim hayırlı olsun dedi.
Umarım olayi anlatabilmişimdir, bu tarz kapali gelen ozellikler tamamen satış politikası ile ilgilidir ve bildiğim kadar distribütör açtığı her özelliği donanım olarak göstermek zorunda bu da ek vergi maliyeti yüklemek demek. (İthalat sırasında)
Amerikan park beyinden açılabiliyor bunun sebebi bazi ülkelerde bu zorunlu bcmye koyuyorlar ama trde yasak ise yazılım ile kapatıyorlar gibi