Uzun bir Fabia kullaniciligim sonrasi artik ben de uzun yol tecrubelerimi paylaşmak istiyorum. Fabia 1.2 TSİ Manual aracimla İstanbul Halkalıdan Marmarisin şirin köyü Selimiye'ye geldik. Osmangazi köprusunu kullanarak Balikesir-İzmir-Çeşme-Aydin-Mugla-Marmaris ve Seimiye guzergahlarini kullandim. Otobanda 120 sabit, D100 karayolunda 100sabit hizla limitledim. 3 defa 10-15 dakikalik durma noktasinda grafige girdim kaza sebebiyle, belli noktalarda da toplamda 10-11 sefer işiga yakalandim. Mugla sonrasi Marmaris Datca yolunda önce asiri virajli Dag ciktim sonra indim. Yakit degerlerim asagidadir. 2 kisi, Full bagaj agzina kadar dolu, 3. Seviye 23dereceye sabit surekli acik klima. 12 saat surdu yolculuk toplamda. Yakitla beraber arac hakkinda uzun yol yorumum;
1. Cok konforlu, o kadar viraja ve uzun sureye ragmen hic yormadi (sag bacagimin arkasi biraz kasildi ama son zamanlarda aldigim 10kilonun da etkisi var tabiki:))
2. Aracin arka cam 1. Numara, yan arkalar 2 numara, on yanlar 1 numara karartmali cam filmi Llumar, ön seyir cami Air 80 Llumar. Klimaya inanilmaz faydasi oldu. 40derece sicaklikta 2-3.seviye 23derece fix klima 1 sefer bile terletmedi ya da sicak basmadi iceriyi cok rahat geldik. Air 80 in faydasi inanilmaz oldu.
3. Viraj performansini begendim, 2-3 sefer ESP yi ozellikle denedim cok basarili mudehaleleri var.
4. Konforu cok iyi yol sesi kullandigim kapi fitilleri sayesinde neredeyse yoktu 120-130 hizlarda bile. Ruzgarsesi 120den sonra makul seviyelerde.
5. Sollama, tirmanis performansina aşik oldum tekrar, klima yuk vs dinlemeksizin dag yollarini 80-100km ile sorunsuz ciktim.
6. Yakit sarfiyati gozlerimi doldurdu, manual 5 ileri 5.1 yakalamak ve hic de oyle sakin kullanmadan bu degerleri gormek cok iyi.
7. Tek begatif yorumum hala alisamadigim koltuk yuksekligi, mukemmel oturus pozisyonumu hala bulamadim:((.
Önerim: Cam filmi yaptirin, ön cam 3M veya Llumar Air 80 olsun aptirdiktan sonra tavsiye icin tesekkur edersiniz.