Selam arkadaşlar aracımı alalı üç hafta oldu. Bugün ilk kez yakıt bitti uyarısın gördüm. 705 km yol yaptım. Kalan mesaf3 95 km gösteriyor idi. Yakıt aldığımda toplam 737 km yol yapmış ve toplamda 40,22 lt banzin aldı depo. hesapladığımızda 5,45 lt/100 km yapıyor. Bu henüz ilk depo ilerde bir miktar daha düşer diye tahmin ediyorum. Yol bilgisayarı ise uzun süreli ve yakıt alımından itibaren 5.0 lt/100 km gösteriyordu. Araç göstege değeri ile gerçek değer arasında %9 luk bir hata var. Aracın gösterdiği değerden %9 daha fazla yakmış arabam. Bence bu %9 luk hata payı yüksek. Düzelir diye ümid ediyorum. Ama elbet kullanımdan da kaynaklı olabilir. Bu 737 km yolun 290 km gibi bir kısmını şehirler arası yaptım kalanını da genelde şehir içinde ortalama 40-50-60 km hız aralıklarında kısa mesafelerde yaptım elimden geldiğince de ekonomik kullandığımı düşünüyorum. Durum şimdilik böyle. İlerde katalog ve bilgisayar değerleri ile farklı durumlar olursa yine yazarım. Bundan sonraki kullanımım genelde günlük okula git gel 60-70 km hızlarda Konya (düz yol) şehir içinde kullanıcam. Git gel günlük ancak 35-40 km gibi yani. Başka ölçüm ve değer alan arkadaşlar varsa paylalırlarsa sevinirim. Herkese iyi günler.
Bu arada belirtmeyi unutmuşum benim aracım 1.0 mpi 75 Bg ambition modeli.