Tsi ler 1.0 mpi ler kadar az yakmaz daha doğrusu sahiplerinin beklentilerini karşılayacak şekilde güç ürettiğinde az yakmaz 1.0 ı çok sert ve öngörüsüz dahi kullansanız 15 km lik bi mesafede 5.0 litrenin üzerine çıkmıyor ama tsi ile aynı ayarda performansı olmadığı da bi gerçek ama şehir içi için mükemmel bi motor seçeneği bu olmasaydı eğer fabia almazdım.polo ve ibizanın yakıtları da daha fazla aynı motor olmasına rağmen.tsi yi çok ruhsuz kullanırsanız 5 lt altına duşebilir ancak gerek yok bence 7 yaksın tadında binilsin ben 3.6-4.0 gibi değerlere kadar düşmüştüm arabamda ancak biraz sert ve keyifli sürmek isteyince biraz da havalar soğuyunca 4.6-4.7 gibi yakıyor
İstanbul için durumlar sıkıntılı olabiliyor 1.0 MPI için eğer benim gibi yokuşu bol ve dik yerlerde oturuyorsanız 6-7-8 litreleri rahat görebiliyorsunuz
Tabi kısa mesafelerde. Ortalamaya vurunca her zaman yokuşlu yollarda olmayınca düşüyor bu değerler.
Ama genel ortalama benzinli bir motor için çok harika, yokuşlu yollar dahil, yoğun / akıcı istanbul trafiğinde, 4,5 - 4,8 LT / 100 KM gibi harika değerler sağlayabiliyor.
150 liralık yakıt almıştım ( litre aklımda değil ) Yukarda açıkladığım yol durumunda 620 KM de ışık yaktı. Bende harika bir değer.