Şehir içi teknik verisi 5.8 lt ama gerçekte 8 lt yakıyor..yıl olmuş 2016 hala 1995-2000 model 1.2 arabalar kadar yakıt tüketiyor..
Yakıt tüketim/emisyon verileri Avrupa'da kullanılan New Europe Driving Cycle sistemiyle hesaplanır, testin nasıl yapıldığı ve daha bir çok tüketimle alakalı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.abdullahdemir.net/wp-content/uploads/2013/12/yakit-tuketimi-ve-egzoz-emisyon-testleri.pdfÖncelikle bu konuda güzergah önemli, mesafe de aynı şekilde.
Ben Ankara'da genelde,100.Yıl, Balgat, Çukurambar, Dikmen, Ulus, Maltepe gibi trafiği olan ve Konya ve Eskişehir yolunu (Çevre yolu) az kullanarak ulaşılan yerlere gidiyorum. Aracımı genelde seri kullanıyorum. Evim Çukurambar'da işim Maltepe'de her gün sabah ve akşam trafiğinde hafta içi bu döngüyü yapıyorum (8km mesafede). Şu an ortalamam 7.5lt civarında ve gayet memnunum.
Bundan önce 1.6TDI DSG golf vardı, fabrika verisi 4.9lt/100km idi, fakat benim en düşük ortalamam 5.8lt/100km, en yüksek ise 7.3lt/100km (özellikle soğuk kış aylarında) seviyelerindeydi.
Babam 525d xDrive kullanıyor, fabrika verisi şehir içi 5.8lt/100km, uzun dönemli ortalama 7.6lt/100km,
Şu an fabiada en son ortalamam ise 7.5lt/100km. Eğer sağ ayağınıza dikkat ederseniz aynı güzergahlarda daha düşük tüketimler elde etmeniz de mümkün.
Mesela bugün geç kaldığım için hızlı kullanmak durumunda kaldım, Çukurambar-Maltepe arası 6.7lt/100km tükettim, fakat sakin kullandığımda da bir çok kez 5.1lt/100km verisini gördüm.
Yani tüketim aslında en çok sağ ayağınıza bağlı